Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ADSL рутер
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2006 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че не е необходимо да си изнасяме лекции, но сигурно има и хора дето не знаят.
Всички компютри от вътрешната мрежа излизат навън (към интернет) с едно и също IP - реалното IP на модема (това което е за външната мрежа). А това за Gateway-a се програмира в модема и е неговото IP за вътрешната мрежа. За да имат Интернет другите компютри се обръщат точно към него (Gateway-a) а модема ги рутира на вънка. До колкото аз съм запознат клиентите си взимат настройки за мрежата и интернета от ДХЦП-то на модема автоматично, а не само IP-та и то без да си въвеждат ръчно каквото и да е постоянно (статично) нещо.
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2006 13:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Bily написа:
Мисля, че не е необходимо да си изнасяме лекции, но сигурно има и хора дето не знаят.
Всички компютри от вътрешната мрежа излизат навън (към интернет) с едно и също IP - реалното IP на модема (това което е за външната мрежа). А това за Gateway-a се програмира в модема и е неговото IP за вътрешната мрежа. За да имат Интернет другите компютри се обръщат точно към него (Gateway-a) а модема ги рутира на вънка. До колкото аз съм запознат клиентите си взимат настройки за мрежата и интернета от ДХЦП-то на модема автоматично, а не само IP-та и то без да си въвеждат ръчно каквото и да е постоянно (статично) нещо.

Значи в крайна сметка стигна до мойто становище Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2006 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Говорите си за едно и също нещо. Всички ADSL модеми са и рутери. Когато за мрежата ви са заделени реални адреси, модема ще ги рутира по стандартния начин, т.е. като просто пренасочва пакетите. Когато имате само един реален адрес, то се налага рутера освен да ги пренасочва и да ги модифицира, т.е. да извършва Network Address Translation.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети