|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 13:03 Заглавие: |
|
|
Мисля, че не е необходимо да си изнасяме лекции, но сигурно има и хора дето не знаят.
Всички компютри от вътрешната мрежа излизат навън (към интернет) с едно и също IP - реалното IP на модема (това което е за външната мрежа). А това за Gateway-a се програмира в модема и е неговото IP за вътрешната мрежа. За да имат Интернет другите компютри се обръщат точно към него (Gateway-a) а модема ги рутира на вънка. До колкото аз съм запознат клиентите си взимат настройки за мрежата и интернета от ДХЦП-то на модема автоматично, а не само IP-та и то без да си въвеждат ръчно каквото и да е постоянно (статично) нещо. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 13:59 Заглавие: |
|
|
| Bily написа: | Мисля, че не е необходимо да си изнасяме лекции, но сигурно има и хора дето не знаят.
Всички компютри от вътрешната мрежа излизат навън (към интернет) с едно и също IP - реалното IP на модема (това което е за външната мрежа). А това за Gateway-a се програмира в модема и е неговото IP за вътрешната мрежа. За да имат Интернет другите компютри се обръщат точно към него (Gateway-a) а модема ги рутира на вънка. До колкото аз съм запознат клиентите си взимат настройки за мрежата и интернета от ДХЦП-то на модема автоматично, а не само IP-та и то без да си въвеждат ръчно каквото и да е постоянно (статично) нещо. |
Значи в крайна сметка стигна до мойто становище  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 14:44 Заглавие: |
|
|
Говорите си за едно и също нещо. Всички ADSL модеми са и рутери. Когато за мрежата ви са заделени реални адреси, модема ще ги рутира по стандартния начин, т.е. като просто пренасочва пакетите. Когато имате само един реален адрес, то се налага рутера освен да ги пренасочва и да ги модифицира, т.е. да извършва Network Address Translation. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|