|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 23, 2006 10:23 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Разликата най-грубо казано е че едните работят когато спре тока, а другите захранват постоянно РС-то а от мрежата само зареждат акумулатора! Ей тея вторите са за предпочитане! |
Доколкото знам вторите се наричат с "непрекъснато действие". Определено с тях няма проблеми с токовите удари, най-малкото защото няма комутация на товара. Лошото е, че на масовия пазар не съм виждал такива, да не говорим, че никой от търговците няма хабер за тези разлики и като питаш те гледат като извънземно. Тези с непрекъснато действие са доста по-скъпи и съдейки по цените болшинството от това, което се предлага в момента е от първия тип. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 23, 2006 11:28 Заглавие: |
|
|
Да, така си е, но ако знаеш какво да търсиш ще го намериш  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 23:55 Заглавие: |
|
|
Варианти много:
1.Катоден отводител - това е модул, който се вгражда в електрическите табла и се предлага от всички фирми произодителки на автоматика - Schneider Electric, ABB, Siemens и т.н. той отвежда всичко над мрежовото напрежение към земя /трябва и заземителен проводник/. Пази и от гръмотевици )
2.Релетата за времезакъснение са класика в жанра, при това контактната система на релетата от горепосочените производители спокойно издържа два компа с мониторите и периферийните у/ва. В комплект с контактор може да си предпазите цялата енергозависима покъщнина от простотиите на енергото...
За повече инфо 0887405888 след 17.30h |
|
|
 |
bobyb Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 05, 2006 17:38 Заглавие: Re: Относно защита на РС |
|
|
| Здравейте , според мен закупуването на UPS за твоят PC е безмислено и свързано най-вече с пари , купи си качествено захранване като Fotron . |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 05, 2006 20:25 Заглавие: |
|
|
| Захранване с мек старт.Няма нужда да се добавят- не излишни, но скъпи устройства.Аз съм за качествено захранване. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
bigbenVD Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 20:03 Заглавие: UPS с непрекъснато действие |
|
|
Доколкото знам вторите се наричат с "непрекъснато действие". Определено с тях няма проблеми с токовите удари, най-малкото защото няма комутация на товара. Лошото е, че на масовия пазар не съм виждал такива, да не говорим, че никой от търговците няма хабер за тези разлики и като питаш те гледат като извънземно. Тези с непрекъснато действие са доста по-скъпи и съдейки по цените болшинството от това, което се предлага в момента е от първия тип.
Тези ги изработвам и то на съвсем прилична цена, моята машина работи на него вече повече от 2год. а срив на нея е недопустим иначе бой по главата:)
Та ако някой се интересува нека пише на [email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|