| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Айра Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 06, 2006 21:20 Заглавие: Търся Файлов сървер под Windows |
|
|
Здравейте
Дали някой знае от къде да си сваля файлов сървер, който да работи под Windows?
С реален IP съм и искам да мога да прехвърлям файлове на PCто у дома, но е глупаво през интернет - искам като FTP, но ми трябва файлов сървер. Въпросът ми е къде и какво да търся.... - някой free сървер или поне хакнат
Освен това как най-сигурно да защитя PCто от атаки - коя антивирусна програма е най-добра за защита на сървера (не искам да слагам Linox).
Благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Borko Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:35 Заглавие: Re: Търся Файлов сървер под Windows |
|
|
Иам една хубава програма за дистанционно командване на компютъра, казва се
Radmin
Освен че може да се ползва да се работи от друг компютър върху този, може да се копират и файли. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 13:45 Заглавие: Re: Търся Файлов сървер под Windows |
|
|
| Айра написа: | ...от къде да си сваля файлов сървер, който да работи под Windows?
как най-сигурно да защитя PCто от атаки... |
1) има много безплатни фтп сървъри - пиши "ftp server free windows" в гуугъл и си харесай нещо
2) втория въпрос е прекалено фундаментален
3) има много други форуми, в които тия въпроси се разискват по-задълбочено и където със сигурност ще получиш по-изчерпателни отговори от хора, които ежедневно се занимават с това. Пробвай примерно в Датата или в kaldata.com ...
успех  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
V_A_S_K_O_1 Активен потребител

|
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 11:54 Заглавие: |
|
|
Пробвай този:
http://studobshtegitiedobrich.port5.com/ftpserver2.zip
Стабилен, free има настройки за акаунд и права.
Можеш да забраняваш на определени IP та да влизат или да позволяваш само на такива да влизат. Единствения бъг, който има и не е проблем е че функцийте за блокиране и пускане на IP адреси са разменени.Т.е ако избереш да пропусне тези IP не ги пропуска, а ако избереш да ги пропусне не ги пропуска. Просто трябва да избереш другия бутон.
Ако не използваш филтри оше по-добре.
Лично аз съм го използвал в локалната мрежа и държеше на товар без да го рестартирам по 100 пъти като се натовари. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 22:47 Заглавие: |
|
|
FTP сървър не е единственото решение. Дори бих казал, че не е най-доброто. Самият протокол е по-чувствителен към защитни стени, транслация на адреси и др.
Препоръчвам ти да ползваш HTTP. Опитай с Http File Server (HFS) 1.6 като за начало. Настройва се лесно, има контрол на достъпа и няколко други полезни възможности.
http://www.snapfiles.com/download/dlhfs.html _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|