| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 14:12 Заглавие: Видеокамера CANON E60 |
|
|
Проблема е следния .Механика възпроизвеждане от касета направена на друга камера всичко е ОК.При снимане в нормално осветена стая във визора се вижда бял екран, ако изляза на слънчева светлина и снимам контрастни изображения се вижда с много намален контраст линията между тъмните и светлите предмети и то тези които са на 1 метър от обектива.Някои може ли да ме насочи в коя посока да работя ,прилича на изтощен обектив и изобщо има ли нещо такова в камерите? _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:21 Заглавие: |
|
|
| Колега ако визьора не е LSD представлява миниятурен кинескоп.Ако всички напрежения около него са наред и има нормален вдео сигнал значи ,че просто е изтощен.Имах преди две три години подобен случаи исе оправи с подмяна. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:31 Заглавие: |
|
|
Визора е наред като пусна касета картината е перфектна проблема е при снимане нещо с обектива. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:50 Заглавие: Видео камера Canon |
|
|
| Извиняваи колега не съм чел внимателно.Чипа които е в обектива също се изтощава.Става така ако е бил изложен дълго на силна светлина или е дълго експлатиран.Според мен това което може да се направи е да серазглоби обектива ида се почисти оптиката и чипа. ПОдмяната му не знам дали е икономически оправдана. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:55 Заглавие: |
|
|
Очаквах да бъде нещо такова .Но се съмнявам че от почистване ще се оправи ако не съм прав опровергайте ме. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 17:15 Заглавие: |
|
|
| Не казвам че ще се оправи а какво е възможно.Разбирам ,че е много трудоемко но ако повърхноста на чипа е силно замърсена тогава има смисъл.Незнам в каква среда е била тази камера. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 17:23 Заглавие: |
|
|
Камерата е като нова вътре е съвсем чиста .Много лесно се разглоби за разлика от другите камери .С духалката обдухах малките електролити около обектива наблюдавайки през визора дали малко няма да се подобри картината но не ще .Съмнява ме да е замърсена защото под капаците където може да влезе прах няма и една прашинка. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 18:21 Заглавие: |
|
|
| Колега. лесният начин го знаем всички : т.е.подмяна на чипа и модули след него от същият модел.Но си мисля друго, ако достъпа етолкова лесен дали някои не е въртял тримери или сърцевини.Имало е подобни случаи.За съжаление не съм запознат добре точно с този модел и се въздържам от категорично мнение.Рискувам да да дам грешна посока на ремонта и подхода към него. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 19:29 Заглавие: |
|
|
Камерата пристига от чужбина и никои не може да каже нищо за нея.Около платката на обектива имаше едно болче което беше лакирано и явно си личеше че е развивано .Прилича ми на културно пипане но знае ли човек.В понеделник ще помислим отново по въпроса. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 19:43 Заглавие: |
|
|
лрегледай за протекли електролити, предполагам че има такива вече. _________________ Skype-yosko_1 |
|
|
 |
|