| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 20:21 Заглавие: TV GOLDSTAR |
|
|
| Колеги дойде ми това ТВ съсъ шаси МС-41В и със следният дефект. Не тръгва а включва защитата.Мига постоянно диода. Сменени са всички кондензатори по захранването, SE110N и оптрона че бяха пробили но проблема си остана. Когато принудително сваля нивото на 0волта на изхода on/off на проца ТВ-то тръгва и с натискане на бутона Р+ заработва , приема си инфото от пулта за ДУ и се управлява коректно. При натискане на бутон за стендбай изключва и започва да мига диода и няма пускане. При повтаряне на процедурата ТВ-то отново тръгва и така нататък.Захранването е тествано с лампа и работи прекрасно до 100Вт.Всички изходни нарежения са в норма и нямат лоши филтрации. Дайте идея щото вече зациклих. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 20:38 Заглавие: |
|
|
Прегледай D808,Q802,Q803,Q804 _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 21:37 Заглавие: |
|
|
Нямаше ли баш до радиатора на STRа транзистор S1854 ? точно до него е ценер на 6.8 в или на 6.2в и когато е ликажен прави същото. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 21:57 Заглавие: |
|
|
| S1854 няма да е транзистор. 115V ! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 0:40 Заглавие: |
|
|
| Мисля ,че темата е коментирана C408. Може и да не съм прав , но го смени . Това е нормално с течение на времето, а не след гръм ? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 8:12 Заглавие: |
|
|
Сега погледнах схемата. Транзистора е Д2092 и към базата му е този ценер ZD811 6.8в Смени го . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 21:51 Заглавие: |
|
|
| Това захранване нали беше с STR.Сменял ли си го?Там мисля че имаше и един по мощничък транзистор,който трябваше да е дарлингтон. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 2:39 Заглавие: |
|
|
| yugo написа: | | Това захранване нали беше с STR.Сменял ли си го?Там мисля че имаше и един по мощничък транзистор,който трябваше да е дарлингтон. |
Споменатия от теб транзистор не е дарлингтон, но е с много голямо усилване.  |
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 12:28 Заглавие: |
|
|
Колеги благодаря на всички за предложенията.Повечето от тях съм направил преди да пусна темата а други след това и ефекта беше същият ЗАЩОТО!!! се оказа процесор.В изходният драйвер на оn/off -а стои с неустановено ниво 2,5В. Има нещо в тригерната матрица в проца така че клиента ще си направи друг тип дистанционно с дълъг кабел и мързеливо ключе до леглото щото му е скъпо да плати проц |
|
|
 |
Кост Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 16:07 Заглавие: |
|
|
| Абе Веско, нали ти казах това по телефона! |
|