| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:14 Заглавие: шоков датчик |
|
|
някой може ли да ме посъветва от къде да си купя(Сф.) или как да си направя?!
поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:30 Заглавие: Re: шоков датчик |
|
|
| POW написа: | някой може ли да ме посъветва от къде да си купя(Сф.) или как да си направя?!
поздрави |
Виж в нета какво представлява , по принцип устроиството е много просто.
Може да си го направиш с един пиезо зумер от часовник и един LM358
Като дори може само единия ОПУ от LM358 да ползваш !
Правиш го като усилвател с реголируемо усилване и усилваш сигнала от пиезо зумера , изхода го връзваш на аларма или там където искаш и готово  |
|
|
 |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:54 Заглавие: Re: шоков датчик |
|
|
| KokoBoko написа: | | POW написа: | някой може ли да ме посъветва от къде да си купя(Сф.) или как да си направя?!
поздрави |
Правиш го като усилвател с реголируемо усилване и усилваш сигнала от пиезо зумера , изхода го връзваш на аларма или там където искаш и готово  |
благодаря отново, а некъв лин, че гугъла се побърква? дай icq да си побъбря с теб ако е удобно, че имам няколко въпроса. |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 14:24 Заглавие: Re: шоков датчик |
|
|
| POW написа: | | KokoBoko написа: | | POW написа: | някой може ли да ме посъветва от къде да си купя(Сф.) или как да си направя?!
поздрави |
благодаря отново, а некъв лин, че гугъла се побърква? дай icq да си побъбря с теб ако е удобно, че имам няколко въпроса. |
Ето ти линк търсиш намираш
http://www.rlocman.ru/shem/rs.php?id=17075 |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 10:49 Заглавие: |
|
|
| Ако ти трябват автомобилни, имам много хубави по 5 лева. |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 12:08 Заглавие: |
|
|
Значи шоковия датчик в предложената схема е малко сложен.
Аз го правя много по просто, 1/2 LM358, положителен вход->на маса R=100k, успоредно на него пиезозумера. Отрицателен вход ->на маса R=15k, отрицателен вход се свързва с изхода чрез тример R=2M2 ( с него се реголира прага на задействане ) и готово!. При мене работи вече 5години! ( Една картинка говори много повече от 100думи, но така и не разбрах как се закачат файлове в тези форуми ). А да да не забравя, в единият край на пиезозумера трябва да се запои малка тежест ( аз запоявам една гайка М4 ).[/img] |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 12:10 Заглавие: датчик |
|
|
| Магазин Електрон |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 15:48 Заглавие: |
|
|
| фори написа: | Значи шоковия датчик в предложената схема е малко сложен.
Аз го правя много по просто, 1/2 LM358, положителен вход->на маса R=100k, успоредно на него пиезозумера. Отрицателен вход ->на маса R=15k, отрицателен вход се свързва с изхода чрез тример R=2M2 ( с него се реголира прага на задействане ) и готово!. При мене работи вече 5години! ( Една картинка говори много повече от 100думи, но така и не разбрах как се закачат файлове в тези форуми ). А да да не забравя, в единият край на пиезозумера трябва да се запои малка тежест ( аз запоявам една гайка М4 ).[/img] | Файлове ще можеш да закачаш,когато се регистрираш и натрупаш 50 поста.. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 16:10 Заглавие: |
|
|
| Най - елемнтарния и ефективен датчик който съм виждал е електромеханичен. Разгледай някоя евтина аларма за автомобил, всяка такава си има шоков датчик (например "Titan"). Самите датчитици предсавляват една пружинка с запоен накрая метален конус, който влиза в метална шайба с отвор. Колкото кунуса навлиза по-навътре в шайбата, толкова разстоянието е по малко и датчика е по-чувствителен. Ако проявиш сериозен интерес ще ти направя чертежи, и схема и ще ти ги метна на пощата. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 17:32 Заглавие: |
|
|
Били го метнал на моята поща ([email protected]) ... Благодаря предварително..! _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
|