| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 18:54 Заглавие: PHILIPS 20GX8552/59T |
|
|
Телевизора работи около 2,3 мин.после изключва,светодиода почва да мига,като при това 95в.стават115,а напр.на драйвера вместо 20в.става 1в.и резистора грее.Смених електролитите,пробвах и дъмп,но изключването продължава.Всичко около драйвера съм проверил.Проца е PCA84C844P.Който се е сблъскал с такъв дефект,моля да помага. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 19:22 Заглавие: |
|
|
В някой модели филипс слагат диод паралелно на първичната намотка на драиверния трансформатор .Като направи проблем диода шунтира намотката и се получава нещо подобно . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | В някой модели филипс слагат диод паралелно на първичната намотка на драиверния трансформатор .Като направи проблем диода шунтира намотката и се получава нещо подобно . | не съм много сигурен,но мисля,че там няма диод _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 20:24 Заглавие: |
|
|
Провери в този момент дали имаш импулси на базата , или транзистора се отпушва напълно. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 20:34 Заглавие: |
|
|
| С какво е изпълнен генератора!Ако е с ТДА83.. захранването му го правят с транзистор разположен близо до тунера и той често променя показатели и не може да подържа 8волта за чипа.А след като ти спре генератора се променя и напрежението на драйвера. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 10:13 Заглавие: |
|
|
Аз ти давам акъл а ми доиде същото ТВ със същия дефект.yugo е прав транзистора които прави 8волта намира се до AV буксите. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 19:24 Заглавие: PHILIPS 20GX8552/59T |
|
|
И аз казвам,че е прав.Наистина се оказа същия транзистор и при мене.Сега телевизора работи.БЛАГОДАРЯ. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
|