Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Конфигуриране на системата
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kbachvarov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
Освен рестарта НИЩО вярно не видях тук Laughing
Намери си друга дистрибуция на инвалидната количка, марка "микрософт", намери си и други драйвери за звука, пробвай с друг кодек пакет. Ти кой ползваш?
Пробвай стари филмчета /от старите CD/ - и те ли насичат?
Пробвай и с друг player..........
А с WINDOWS UPDATE не прави тази грешка!
Совите вече не са това, което бяха!!!
Или recommended updates.....

Това, което препоръчвам е тествано и работата на системата осезателно се подобрява. Първо, защото махаш всички графични екстри и по-малко натоварваш видеокартата, второ защото по-голямата виртуална памет помага, когато някое приложение ти заеме 80-90 % от РАМ-а.

Последната промяна е направена от kbachvarov на Чет Мар 29, 2007 14:02; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
XPAHKO
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

kbachvarov аз също съм съгласен с bobycafe .А за ползата от по-голямата виртуална памет .. добре знаеш,че тя е на твърдия диск,а от него информацията се чете много по-бавно в сравнение с RAM-та.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kbachvarov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 15, 2006 9:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, поправям се: не 2 пъти а 1.5 пъти Smile

Последната промяна е направена от kbachvarov на Чет Мар 29, 2007 14:04; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Сря Мар 15, 2006 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Дискусията не е за това, но да изясним малко нещата.

Виртуална памет и суоп файл са две различни неща. Дори и да сте забранили суоп файла, Windows използва виртуална памет (странициране на пметта и виртуално адресиране).

Размера на суоп файла зависи от това какъв софтуер ползваш и по какъв начин. Ако държиш много отворени приложения, то и ще ти е необходим по-голям.

Истината е, че операционната система много добре може да прецени колко голям суоп файл и трябва. За това е най-добре да се посочи като минимален размер обема на физическата памет, а като максимален 2 пъти минималния. От там нататък Windows ще си има грижа да регулира точният размер.

Фрагментацията която ще се получи не е нещо фатално, т.к. достъпа до суоп файла никога не е последователен.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Мар 15, 2006 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

kbachvarov написа:
Виж какво пич, първо вземи да прочетеш малко книжки пък тогава пиши реплики. Това, което препоръчвам е тествано и работата на системата осезателно се подобрява. Първо, защото махаш всички графични екстри и по-малко натоварваш видеокартата, второ защото по-голямата виртуална памет помага, когато някое приложение ти заеме 80-90 % от РАМ-а. И не ми говори на висок тон ако обичаш.
Аре със здраве

Не споря за total paging file size for all drives
Но да слагам по 1,5 GB paging file на всичките си дялове.... /1GB RAM x1,5/
Ами ако си имам 10 дяла на харда? Шшшш, това прави 15GB paging file!!!
Хората с толкова хард диск разполагат, пич Wink
И да добавя, пич Wink : на човека не му е това проблема, а че му сечат филмите. Това се получава най- често от проблемите, които изброих- калпава дистрибуция на вин-а, драйвери, кодеци.
От малък swap file не съм чувал да става така.
Върнете се в началото
kbachvarov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 16, 2006 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe, за кодеците и драйверите съм съгласен, но явно не съм се изразил правилно: имам предвид, че общата големина (общо на всички дялове)на page-файла трябва да е мин. 1.5 - 2 пъти RAM-а. Ако разгледаме твоя случай ( с 1GB RAM) то би трябвало според препоръките на Микрософт виртуалната памет да ти е мин. 1.5-2 GB. От картинката се вижда: RAM: 1.28GB, HDD: 40GB; 1280 GB х 1.5 = 1920MB (Recommended: 1906 MB) а текущата е: 2542MB, което е ~ 2 х 1.28 GB.
Нищо не пречи, разбира се да е по-малко но тогава RAM ще ти е натоварен повече и ако отвориш повече приложения ще почне да бави машината. Плюс това съвременните HDD-та имат собствен бърз кеш поне 8MB така, че времето за достъп не е фатално.
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Чет Мар 16, 2006 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм с <bobykafe> Най вероятно проблема ти е в драйвера на видео картата и неговите настройки но ето ти малко полезна инфо. за кодеците с които се гледат филми:http://www.hesup.com/
http://hesup.com/forum/viewtopic.php?t=221
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 16, 2006 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

kbachvarov написа:
bobykafeНищо не пречи, разбира се да е по-малко но тогава RAM ще ти е натоварен повече и ако отвориш повече приложения ще почне да бави машината. Плюс това съвременните HDD-та имат собствен бърз кеш поне 8MB така, че времето за достъп не е фатално.

Ако paging file е по- малък от необходимото, то просто се увеличава възможността някое приложение или процес да останат без необходимата им памет- ефекта е ясен Wink .
Но да се замислим- защо вин-а иска 3 GB памет /общо с paging file/ , ако имам 1 GB памет за да работи нормално и 1,5 GB памет /общо с paging file/, ако имам 512 МВ физическа памет и пак работи нормално?
На приложената снимка се вижда колко виртуална памет се използва...306 МВ
В случая съм пуснал филм, internet explorer, mozilla firefox, winamp, prime 95. Браузърите имат отворени страници, като в мозилата са три...
И пак му стига 306 МВ виртуална памет
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 16, 2006 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето я и снимката. Сори за качеството- трябваше да е под 50 КВ
Върнете се в началото
AcOrP
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 11, 2006 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблемът най-вероятно се дължи на нежелани програми/вирус обновяваш ли си редовно антивирусната? имаш ли инсталиран firewall?
А относно виртуалната памет и РАМ паметта, Виртуалната памет се използва само когато се запълни цялата РАМ,
Скоростта на четене от рам паметта DDR400 е 3.2GB/s в дуал ченъл режим 6.4GB/s докато от 7200 оборотните хард дискове с 8мб кеш е около 70MB/s. Виртуалната памет се използва за приложения които използват повече памет от наличната ви.Когато компютъра работи на виртуална памет започва много бавно да работи може да го пробвате като пуснето много неща и следите в таск мениджъра(CTRL+ALT+DEL)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети