| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 0:29 Заглавие: |
|
|
| VSU написа: | kakvo stava da ne zaciklihte ve4e njakolko dena njama biseri vav foruma kade iz4eznahte sas mnenijata si ajde o4akvam novi njakoj napravi li shemata PICa programirahte li go NEC na kolene li e v6e4e  |
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hackbol Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 20:39 Заглавие: ехоооо |
|
|
еи мом4ета някои 6е даде ли друга идеа за6ото
1....руската схема не работи
2....идеата на suxfan за импулса работи но за малки токове на консуматора пробвах я! .
3.някои каза не6о за син. има ли някои които да разбира истински от линии със съсредото4ени параметри имам спомени от института за такава линия 4иито вход е в режим на празен ход а изхода в съгласуван товар? _________________ анархия..... |
|
|
 |
suxfan Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 20:51 Заглавие: Re: ехоооо |
|
|
| hackbol написа: | еи мом4ета някои 6е даде ли друга идеа за6ото
1....руската схема не работи
2....идеата на suxfan за импулса работи но за малки токове на консуматора пробвах я! .
3.някои каза не6о за син. има ли някои които да разбира истински от линии със съсредото4ени параметри имам спомени от института за такава линия 4иито вход е в режим на празен ход а изхода в съгласуван товар? |
Da taka e i choveka deto mi kaza ideata si da mu napravia shema i soft i toi taka kaza, no e probval neshto interesno, okazalo se che pochti na vyrha na sinusoidata ako se vryshta impulsa ima nai goliam efekt obache kondenzatora triabva da se zarejda do 300V - 350V pone za da ima kakvo da vryshta i s malyk tok e probval i dosta po goliam efekt imalo  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 0:08 Заглавие: Re: ехоооо |
|
|
| hackbol написа: |
3.някои каза не6о за син. има ли някои които да разбира истински от линии със съсредото4ени параметри имам спомени от института за такава линия 4иито вход е в режим на празен ход а изхода в съгласуван товар? |
А не се ли казва с разпределени параметри?  |
|
|
 |
hackbol Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 16, 2004 20:09 Заглавие: |
|
|
линиите вярно са с разпределени параметри но по интересни са със съсредото4ените за6ото могат да се направят съгласи се 4е ти е по лесно да навие6 дросел за индуктивност пред това да опъне6 100 км кабел за съ6ата индуктовност:)))) _________________ анархия..... |
|
|
 |
_ Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 21:15 Заглавие: |
|
|
ще се затрие темата иначе затуй поствам  |
|
|
 |
CTX Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 22:56 Заглавие: |
|
|
| hackbol написа: | | линиите вярно са с разпределени параметри но по интересни са със съсредото4ените за6ото могат да се направят съгласи се 4е ти е по лесно да навие6 дросел за индуктивност пред това да опъне6 100 км кабел за съ6ата индуктовност:)))) |
С индуктивност съм пробвал и нищо не стана В индукционните електромери е помислено и за това.Направени са да работят и при лош
косинус 0.4.Да се свали под това с индуктивност или капацитет е много
трудно да не казвам невъзможно.Истината ако вообще има такава ми се струва че е в подмагнитване на токовата намотка.Да ама как
Схемата която дискутираме е за малки мощности .Снея не може да се компенсира дори 1квт,а ползването на по големи кондензатори води до големи ядове.Ведин руски сайт бях гледал схема на трансформатор
с изправител който подава 5в-10а към токовите намотки на 2 електромера на една фаза.Авторът се кълне че я е пробвал и работела
ама това мен не ме устроива.За да му подам това напрежение с един електромер трябва да имам достъп до входната фаза а ако ако това стане няма смисъл от никакво устройство Ако някой го е изпробвал
това нека сподели във форума.Проблемно е подаването на 5в към токовата намотка.Затова мисля че използват 2 ел-ра.Аето ви и един БИСЕР Ако се използва схемата във форума,но вместо да зареждаме кондензатор я настроим да комутира това напрежение молко след като синусоидата мине през нула.Пишете какво мислите по новоизлюпената простотия  |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 23:11 Заглавие: |
|
|
| Единствено заради точноста - не 100 км. , а 1500 км е четвърт вълна при двупроводна линия и 50хц. |
|
|
 |
vsu_ Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 7:42 Заглавие: SHEMA |
|
|
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=8211
MOM4ETA TOVA E MOJATA SILOVA 4AS NE SUM VI RISUVAL UPRAVLENIETO NO IDEJATA E VIE SAMI DA SI JA RAZRABOTITE
IDEJATA E DA SE ZAREDI KONDENZATORA DO 312V PREZ REZISTORA 20 OMA I PREZ DIODITE NA TRANZISTORITE POSLE PO VREME NA 45 GRAD SE PRAVJAT IMPULSI NO SAMO SAS 1 TRANZISTOR AKO SE PRAVJAT I SAS 2ta SE DAVA NAKUSO I KONDENZATORA(DAVAT SE NAKUSO INDUKTIVNOSTITE) I SE POLU4AVA BOOST CONVERTOR KOITO ZAREJDA KONDENZATORA DO 365V KOMPARATORA SLEDI TOVA I KATO STIGNE NAPREJENIETO TRANZISTORITE PREZ SAOTVETNATA POLUVALNA RAZREJDAT KONDENZATORA NA VURHA NA SINUSOIDATA ZA 1mS SAOTVETNO KONDENZATORA SE E RAZREDIL DO 312V I PROCESA SE POVTARJA ESTESTVENO MCUto SLEDI KADE SE NAMIRATE NA SINUSOIDATA TOVA E ZA SEGA MOGA DA VI KAJA 4E RABOTI 100%
USPEH NA VSI4KI  |
|
|
 |
ivo13 Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 22:00 Заглавие: Схема |
|
|
| Колега схемата е върхът ама много е размазана и не се виждат всички елементи ако имаш няква друга я пусни. |
|
|
 |
|