| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 0:01 Заглавие: Схема за 3-лентово Озвучително Тяло |
|
|
Някой може ли дами даде предложения за 3-лентово Озвучително Тяло
с 8" басов говорител..... та да ви питам и вас да видя какво ще ми предложите.... като схеми... или Линкове към сайт ако знаете с 8" нещо по прибрано да е..... Разчитам и на вашия опит да ме насочите правилно да постигна добри резултати ако искате повече информация за говорителите среда, пищялка, бас като ватове и честотна характеристика нещо друго кажете.... щото тея работи са много важни.. Иначе ако имате некви готови схеми да ги погледа да преценя...
Чакам предложения и помощ..  _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 1:28 Заглавие: |
|
|
| Код: | | http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=16 |
_________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 3:11 Заглавие: |
|
|
| stereofonix написа: | | Код: | | http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=16 |
|
На тес паляци немога да им намеря тема подобна или за това което аз питам по точно... ако исках щях да питам там или поне да беше дал линк на тема не на форума.... _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 8:15 Заглавие: |
|
|
Че каква схема търсиш? Не знаеш ли как се свързват филтрите? _________________ home studio |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 10:47 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Че каква схема търсиш? Не знаеш ли как се свързват филтрите? |
Не е аз филтрите съм ги напраил ама сега говорим за кутията.Мисля че не съм споменал щото ми се спеше и бързах.Говорим за кутия .... _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 13:30 Заглавие: |
|
|
Зависи от този 8" басов говорител с какво окачване е.
Обикновенно за 8", обема на озвучителното тяло е около 20-25 литра. Ако окачването на мембраната е твърдо може обема да е по-малко, да речем около 20 литра.
Колкото е по-меко окачването толкова по-ниска резонансна честота се постига от самата мембрана, от там следва озвучителното тяло да е с по-голям обем за да може да имаш ефект. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 18:54 Заглавие: |
|
|
На кратко искам да попитам .... наясно ли сте какво искате да постигнете ? _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 23:49 Заглавие: |
|
|
| Vladi написа: | Зависи от този 8" басов говорител с какво окачване е.
Обикновенно за 8", обема на озвучителното тяло е около 20-25 литра. Ако окачването на мембраната е твърдо може обема да е по-малко, да речем около 20 литра.
Колкото е по-меко окачването толкова по-ниска резонансна честота се постига от самата мембрана, от там следва озвучителното тяло да е с по-голям обем за да може да имаш ефект. |
Пълни глупости... Моля не давай такива съвети на човека _________________ The Big Man |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 19, 2006 10:45 Заглавие: |
|
|
| Vladi написа: | Зависи от този 8" басов говорител с какво окачване е.
Колкото е по-меко окачването толкова по-ниска резонансна честота се постига от самата мембрана, от там следва озвучителното тяло да е с по-голям обем за да може да имаш ефект. |
Знам Знам ма не ме итерсува това наистина са глупости и не ти виждам чертежа ти....?Като ми викаш 20-25 литра... _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 19, 2006 11:15 Заглавие: |
|
|
Без да кажеш какви са говорителите всякакво предложение за кутия ще е безмислено. Само на село правят кутии и после търсят говорители.
А, да, и като кажеш какви са говорителите не се казва 8", 25-4000Hz, има едно нещо дето се казва thiele small parameters, тях трябва да кажеш. |
|
|
 |
|