Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Управление на ел. брава с GSM

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
HMM
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 17:52    Заглавие: Управление на ел. брава с GSM Отговорете с цитат

Много е тъпо да ходиш да отваряш входната врата на блока на гости като пътуваш 14 етажа.Идеята ми е следната - вгражда се GSM и при набиране номера му се отваря електронната брава.Как да се изведе управлението за бравата от GSMa?Мисля че най- лесно ще е от вибратора с детектор и рид-реле.
Имам и друга идея относно звънците - те се свързват към горещите клавиши на GSM-a като се записват номерата на собствениците.Когато се получи звънене от входа- ясно е че някой иска да влиза при теб - тогава се звъни обратно и врата се отваря .
Някакви схеми и начини на свързване можете ли да предложите.
Върнете се в началото
крас
Гост

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

и мен ме вулнува подобна схема само,че за рестартиране на мрежа не успях да намеря никакви контактори за толкова слабо напрежение
Върнете се в началото
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

> Управление на ел. брава с GSM
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети