|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 16:33 Заглавие: |
|
|
| Ако е китайски, много е вероятно да бъде от него. Но си провери все пак усилвателя мисля ,че е от него. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 17:09 Заглавие: ре |
|
|
Някои говорители са специално проектирани да "бият навън" , след превишаване на нормалния ход на мембраната разбира се , постига се с асиметрична магнитна система .
По такъв начин се пази трептилката и шпулата от удари в магнитната система при претоварване. _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
Божидар200 Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 20:43 Заглавие: Re: ре |
|
|
| raxell написа: | Някои говорители са специално проектирани да "бият навън" , след превишаване на нормалния ход на мембраната разбира се , постига се с асиметрична магнитна система .
По такъв начин се пази трептилката и шпулата от удари в магнитната система при претоварване. |
Бях ремонтирал един говорител (китайски), доста добре беше опечен (250вата 12" с жица 0,30мм). След ремонта го пробвах и за моя изненада винаги дърпаше на вътре . Явно единия полюс на магнита беше по-силен от другия .
То пък и едни магнити....... от тези дето имат дупка от зад .....хич не ми харасват. Уж над 10% се понижава се понижава налягането под капачката, рез. чес и т.н.т. ,но за да се компенсира загубата в силата на магнита, той се удвоява на размери, а и процепа (междината за шпулата) е над 3мм........ той магнита става огромен! .
Някой отива да си купува говорители и гледа този с големия магнит?!?
Някой пеше писал, че благоевградсиките магнити (въпрeки размерите си) бият един голям магнит ~8" по сила, и си е така! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 22:12 Заглавие: |
|
|
А бе хора, я ми обяснете, че съм малко тъп и бавно зацепвам. Как свирят тези говорители, дето накъдето и да тече токът през шпулата, мембраната се отклонява все на една страна?  |
|
|
 |
Bojidar200 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 0:01 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | А бе хора, я ми обяснете, че съм малко тъп и бавно зацепвам. Как свирят тези говорители, дето накъдето и да тече токът през шпулата, мембраната се отклонява все на една страна?  |
Не дърпа само на едната страна, ако излезе 5мм ще влезе на вътре 10мм?!? и аз не знам точно. нещо шантаво става, при по-големи амплитуди го дърпа повече на долу (не може да се изпъне, нещо го спира) _________________ Всичко е ток и жици! |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 16:19 Заглавие: |
|
|
Ръсите бисерчета, бисерчета продължавайте така
Taка е, но ти не ръси спам. Ако знаеш нещо по-въпроса то моля пиши, защото не казваш повече от тях.
slav4o.com _________________ The Big Man |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 23:01 Заглавие: |
|
|
| Проблема наистина ти е в усилвателя!Подобно скачане на говорител се наблюдава при нарушения в постояннотоковия режим,и при силно изкривяване на сигнала,което можеш да видиш на осцилоскопа когато усилвателя е натоварен.Кажи поне за какъв усилвател става въпрос за да ти се отговори по конкретно,пък и какви говорители ползваш? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|