Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

високоговорители
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 16:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е китайски, много е вероятно да бъде от него. Но си провери все пак усилвателя мисля ,че е от него.
Върнете се в началото
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 17:09    Заглавие: ре Отговорете с цитат

Някои говорители са специално проектирани да "бият навън" , след превишаване на нормалния ход на мембраната разбира се , постига се с асиметрична магнитна система .
По такъв начин се пази трептилката и шпулата от удари в магнитната система при претоварване.
Божидар200
Гост

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 20:43    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

raxell написа:
Някои говорители са специално проектирани да "бият навън" , след превишаване на нормалния ход на мембраната разбира се , постига се с асиметрична магнитна система .
По такъв начин се пази трептилката и шпулата от удари в магнитната система при претоварване.

Бях ремонтирал един говорител (китайски), доста добре беше опечен (250вата 12" с жица 0,30мм). След ремонта го пробвах и за моя изненада винаги дърпаше на вътре Shocked . Явно единия полюс на магнита беше по-силен от другия Confused .
То пък и едни магнити....... от тези дето имат дупка от зад Embarassed .....хич не ми харасват. Уж над 10% се понижава се понижава налягането под капачката, рез. чес и т.н.т. ,но за да се компенсира загубата в силата на магнита, той се удвоява на размери, а и процепа (междината за шпулата) е над 3мм........ той магнита става огромен! Shocked .
Някой отива да си купува говорители и гледа този с големия магнит?!?
Някой пеше писал, че благоевградсиките магнити (въпрeки размерите си) бият един голям магнит ~8" по сила, и си е така!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

А бе хора, я ми обяснете, че съм малко тъп и бавно зацепвам. Как свирят тези говорители, дето накъдето и да тече токът през шпулата, мембраната се отклонява все на една страна? Embarassed
Върнете се в началото
Bojidar200
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Targovishte

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 0:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
А бе хора, я ми обяснете, че съм малко тъп и бавно зацепвам. Как свирят тези говорители, дето накъдето и да тече токът през шпулата, мембраната се отклонява все на една страна? Embarassed

Не дърпа само на едната страна, ако излезе 5мм ще влезе на вътре 10мм?!? и аз не знам точно. нещо шантаво става, при по-големи амплитуди го дърпа повече на долу (не може да се изпъне, нещо го спира)
Astor
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ръсите бисерчета, бисерчета продължавайте така

Taка е, но ти не ръси спам. Ако знаеш нещо по-въпроса то моля пиши, защото не казваш повече от тях.
slav4o.com

emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема наистина ти е в усилвателя!Подобно скачане на говорител се наблюдава при нарушения в постояннотоковия режим,и при силно изкривяване на сигнала,което можеш да видиш на осцилоскопа когато усилвателя е натоварен.Кажи поне за какъв усилвател става въпрос за да ти се отговори по конкретно,пък и какви говорители ползваш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети