| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 21:25 Заглавие: Станция за запояване ZD-919 |
|
|
Някой ползува ли тази станция да сподели отзиви за нея и дали е истинска станция или просто регулатор на мощност?
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 22:10 Заглавие: |
|
|
| Аз я имам от скоро и не работя често с нея.Свикнал съм с индукционния поялник от доста години и ми е трудно да се разделя с него.Използвал съм я само за по-тънка работа и нямам кои знае какви наблюдения.Не се вижда износване и язви по върхът засега.Разбрах,че има термодатчик в поялника и смятам ,че добре си подържа температурата.Ако я използваш целодневно нямам представа колко ще изкара.Като я купувах взех един резервен поялник мисля че беше 7лв. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 12:23 Заглавие: |
|
|
| Разглобих поялника да го видя що за стока е. Няма никакъв датчик. Нагревателя е керамичен. Регулирането на температурата става като поялника се включва и изключва на импулси. Незнам каква е обратната връзка към електронния регулатор, но като допра върха към някой по-голям метален предмет или като завъртя регулатора към по-висока температура и веднага се увеличава коефициента на запълване на импулсите. Като меря температурата с термосондата на мултицета виждам,че играе около 5-10 градуса. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 13:12 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | но като допра върха към някой по-голям метален предмет ...веднага се увеличава коефициента на запълване на импулсите. |
Няма как да няма термодатчик при това положение  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 13:14 Заглавие: |
|
|
| Това за датчика ми го казаха ,не бях проверявал.Чудно ми е защо тогава буксата към поялника не е двоика а е четворка?Мислех,че два са за нагреватела и два за датчика.Но както и да е честита нова придобивка.Пожелавам ти да имаш какво да запояваш,че аз миналия месец нямах почти никаква работа. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 14:14 Заглавие: |
|
|
| Не знам, но от поялника към станцията отиват само два проводника (буксата е с 4 извода, но два от тях са свободни). Някой ден може да си поиграя да сваля схемата на регулатора по платката. Интересно ми е как подържа температурата. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 20:34 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | eler написа: | | но като допра върха към някой по-голям метален предмет ...веднага се увеличава коефициента на запълване на импулсите. |
Няма как да няма термодатчик при това положение  |
Глупости. Мери тока през нагревателя. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 21:27 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Глупости. Мери тока през нагревателя. |
Е, аз бих предложил и друг вариант за регулиране и пак жиците да са две , но не бих го нарекъл и липса на датчик (в случая свързан с температурата). |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 26, 2006 5:42 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | Vaklin написа: | | Глупости. Мери тока през нагревателя. |
Е, аз бих предложил и друг вариант за регулиране и пак жиците да са две , но не бих го нарекъл и липса на датчик (в случая свързан с температурата). |
Извинявай. Аз така си говоря. Тъпо говедо съм и вече си ударих четири-пет пъти главата в радиатора за наказание. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|