| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
побъркан Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 17:21 Заглавие: проблем с монитор Peacock 15" |
|
|
| монитора се разфокусира , настройвам му фокуса от ТХО-то, работи 30мин. и пак така.в кинескопа има още много хляб . никакви дефекти не се забелязват вътре , а и нямам схема . модела е "Entrada 15 A" или нещо такова. кондензатори все още не съм сменял , серьозно се замилям да му тегля шута , помагайте. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 18:00 Заглавие: |
|
|
| А убеден ли си дали не прекъсва потенциометъра за фокосировка . Завърти го десетина пъти наляво надясно ако има нагар да се махне също така виж за лоша спойка на масата на ТХО и най вече на потенциметрите. |
|
|
 |
побъркан Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 18:10 Заглавие: |
|
|
| ами уж припоявах - никакъв ефект . м/у другото монитора никога не е работил добре , още като го купих и почна да ми ги прави тия мизерии , за това не съм сменял и кондензатори - той не е работил . платката почти цялата я припоих , проверих връзките (конектори и т.н.т) почистих ги , пак така , странна работа. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 18:58 Заглавие: |
|
|
| Ako kineskopa mu e Philips ne se sumnqvai drugade tam e defekta. Dosta 15" monitori s takuv kineskop proqvqvat toz defekt. |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 19:01 Заглавие: |
|
|
| Провери хубаво връзките от тримера до крака на фокусиращия електрод и самия крак .Провери не мирише ли на йонизиран въздух. |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 19:17 Заглавие: |
|
|
| Пробвай когато се разфокусира не да завърташ потенциометъра а натисни хубаво платката на кинескопа или пък почукай по ТХО то да няма някакъв лош контакт.При мен са ми носили телвизор Eл. Ц380 и клиента казва че картината му се разфокусирва и той вземал парцал и като изтриел шийката на кинескопа картината ставала хубава.Аз разбира се не повярвах но се оказа че той когато забърсва шийката той бута и платката на кинескопа а там е потенциметъра за фокус и той прекъсвал и при шаването давал контакт. Така че знае ли човек от къде може да излезе заека.... |
|
|
 |
|