Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с монитор Peacock 15"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
побъркан
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 17:21    Заглавие: проблем с монитор Peacock 15" Отговорете с цитат

монитора се разфокусира , настройвам му фокуса от ТХО-то, работи 30мин. и пак така.в кинескопа има още много хляб . никакви дефекти не се забелязват вътре , а и нямам схема . модела е "Entrada 15 A" или нещо такова. кондензатори все още не съм сменял , серьозно се замилям да му тегля шута , помагайте.
Върнете се в началото
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

А убеден ли си дали не прекъсва потенциометъра за фокосировка . Завърти го десетина пъти наляво надясно ако има нагар да се махне също така виж за лоша спойка на масата на ТХО и най вече на потенциметрите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
побъркан
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 18:10    Заглавие: Отговорете с цитат

ами уж припоявах - никакъв ефект . м/у другото монитора никога не е работил добре , още като го купих и почна да ми ги прави тия мизерии , за това не съм сменял и кондензатори - той не е работил . платката почти цялата я припоих , проверих връзките (конектори и т.н.т) почистих ги , пак така , странна работа.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 18:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako kineskopa mu e Philips ne se sumnqvai drugade tam e defekta. Dosta 15" monitori s takuv kineskop proqvqvat toz defekt.
Върнете се в началото
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери хубаво връзките от тримера до крака на фокусиращия електрод и самия крак .Провери не мирише ли на йонизиран въздух.
Върнете се в началото
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай когато се разфокусира не да завърташ потенциометъра а натисни хубаво платката на кинескопа или пък почукай по ТХО то да няма някакъв лош контакт.При мен са ми носили телвизор Eл. Ц380 и клиента казва че картината му се разфокусирва и той вземал парцал и като изтриел шийката на кинескопа картината ставала хубава.Аз разбира се не повярвах но се оказа че той когато забърсва шийката той бута и платката на кинескопа а там е потенциметъра за фокус и той прекъсвал и при шаването давал контакт. Така че знае ли човек от къде може да излезе заека....
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети