|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Задължителна регистрация за публикуване на тема или отговор: |
| Не |
|
29% |
[ 21 ] |
| Да |
|
70% |
[ 51 ] |
|
| Общо гласове : 72 |
|
| Автор |
Съобщение |
pexli Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 9:18 Заглавие: |
|
|
Филипов--тези цифри или букви които се вкарват допълнително се казват Графична защита на форум или сайт.По известни са с това OCR.Не мисля че това което искаш ще има някакъв смисъл.Елементарно предложение даже някой от вас го предложи в по-горните постове.Не сте много хората във форума които си разбират от работата така че модераторите и администратора ще ви отсеят за нула време.Към ника ви се прикрепя ето това ® или нещо друго няма значение какво с цел да покаже че не сте случаен в този форум.Хората с тази добавка ще имат право да пишат и пускат теми навсякъде,а другите "спамери"както ги наричате няма да имат права за писане а само за четене.Едно раделче ще направите за спамерите където да могат да си пускат въпросите колкото и тъпи да са те и ако Вие желаете ще им отговаряте ако неискате няма.Колегите(колкото и да сте) ще си пишете по другите радели без да ви пълянт разделите спамерите като мен и т.н.И още нещо ако има някой кандидат за тази добавка към ника трябва вие заедно с модераторите да го обсъдите и тогава да му се дава.Всичко това може да се направи много бързо.
П.П.Спама е широко разпространен така че вие не сте единсветнните които имате проблеми със спамерите.Във форума в който съм мод спама не се толерира.Мнения/теми на спамери се трият веднага и при повторно провинение бан.При нова регистрация по време на бан следва бан на ИП-то.
Успех.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 10:45 Заглавие: |
|
|
И аз тва казвам.Хубаво е да се ограничи достъпа до определени раздели от форума на раздели в които може и на раздели в които не може да пишат хора извън бранша-нека има раздел в който да питат RC или някой друг от колегите кое дистанционно да си купят,че старото им се повредило,защото ако го направим хептен затворено общество файда нема,нека има и говорилня дето да се консултират хорицата,къв телевизор да си купят със специалисти.Но да пита човек от кое стъпало е повредата,че гори мрежовия предпазител и след 4 страници постинги се опре до пробив на диоди в греца или как да си сложа приставка говор-говоря за някакъв стандартен звуков канал и тва да се обяснява в 3-4 страници.Мисля че това не са хора от бранша,но пък успешно ни бъркат у джоба.А човек много лесно се разбира дали е от бранша-още като му дадеш ная профила -"Виж всички мнения"на въпросното лице и ти става ясно.Във форума има хора и с 2-3 поста,които си личи че определено са ерудирани електрони техници,но просто пишат само когато е много закучена повреда,има и хора с много постове,които обаче са "аптекари,сладкари,адвокати,депутати" и просто са им повредени много уреди вкъщи и не им се дава пари за ремонт.
Не знам дали осъзнавате но тука е станало един "виртуален безплатен телевизионен сервиз" и много клиенти се възползват от промоцията.
Ха доде ли на моята бачо Леониде-на мен такива приказки дет вчера са ти ги разправяли-ми ги приказват от година насам.Един момък работник в завода в перачното-чат пат сглабя и продава по някоя конфигурация от къщи-"сив","сив" та чак черен.Въпросния оня ден ме среща и ми вика
"що трябва да ти карам повредени монитори за ремонт.Има едно форумче в интернет вика,купих си и поялник от магазина "всичко за левче".Питам ги там хората-те ми казват,кво да сменя и съм готов,може да не разбирам от ремонти на електроника-но така ги оправям."
Въпросния човек не знае закона на Ом,не плаща данъци и поне за мене-е паразит във форума (ако участва в този форум де,че то има и други форуми за ремонт-но пък негови събратя и тук има бол ).Според мене е време да отсеем зърното от плявата във форума! |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 10:59 Заглавие: |
|
|
Мечо Пух
Като го четох горното се просълзих-много емоционално слово и за това реших да прочета и другите ти постове... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 11:41 Заглавие: |
|
|
| Приятели не се карайте,не мисля че основен проблем в липсата на работа са домашните техници,а по скоро вноса без акциз на китайски,турски латвииски и незнам какви си боклуци и ниската им цена от там.Чух че вече се продава "Нео" с 5 години гаранция.И това нео ще ходи в три сервиза гаранционни,а не при вас.Когато работех активно (3 години в Благоевдрад и 10 в София),нещата имаха друг вид -внесеш камионче филипси,грундици -лъскаш,поправяш даваш гаранция продаваш на далавера.Много от нас са го правили и не ме убеждавайте,че сме били 100% изрядни към данъчното.Сега никой не ги поглежда тези добри техники (вече и те не толкова добри).Домашния майстор,ще смени бушонче,транзистор,но няма да намери причината за изгарянето им и пак ще дойде при вас,нужни са години блъскане за да може някой да ремонтира добре каквато и да е техника.Ако този форум се затвори,стане трудно достъпен,неговата популярност и качество ще намалее тотално,големите майстори вече вярвам се познавате,разменили сте си номера на Кю,Скайп и т.н. спокойно можете да си се питате помежду си,а тук нека да се разменят мисли идеи да се учат млади хора,че училищата са в окаяно състояние.Интернета е вече пълен с отговори на много въпроси,така че вашите усилия едва ли ще ограничат разпространението на ценна информация...... |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 19:56 Заглавие: |
|
|
според мен хората които са регистрирани и рядко влизат във форума не трябва да се принуждават да пишат по често ,за да не бъдат изтривани,напротив те влизат само когато имат да кажат нещо съществено или да попитат нещо съществено. То си личи кои са само за говорилнята! _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 0:16 Заглавие: |
|
|
Според мен - ако е заради спама наистина няма да помогне.
Но за това кой да може да пуска теми и отговори - мисля , че най добре е да има раздели в които да могат да пишат хора заслужили си тази привилегия и други раздели в които да могат да пишат и гости.
Това само като идея.
п.п. : Подкрепям мнението на Ариел _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 16:50 Заглавие: |
|
|
| Bily написа: | | Според мен - ако е заради спама наистина няма да помогне. |
Сега ми хрумва, че към тия форуми вървеше стандартен модул при регистриране на юзър да се въвеждат числа от размазана картинка, сещате ли се? Ония дето ги има на много места точно с цел да се предотврати достъпа на програмни "ботове". Една такава джунджуриика в комплект с задължителната регистрация ще ограничи сериозно руския спам дето го виждаме всеки ден. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
pexli Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 9:01 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | Bily написа: | | Според мен - ако е заради спама наистина няма да помогне. |
Сега ми хрумва, че към тия форуми вървеше стандартен модул при регистриране на юзър да се въвеждат числа от размазана картинка, сещате ли се? Ония дето ги има на много места точно с цел да се предотврати достъпа на програмни "ботове". Една такава джунджуриика в комплект с задължителната регистрация ще ограничи сериозно руския спам дето го виждаме всеки ден. |
Ако някой реши да нафлуди форума може да го направи и с Графичната защита така,че това е безсмислено.  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 21:43 Заглавие: |
|
|
| Гости пращат лични съобщения.Според модератора това не е възможно.Въпреки това получих на лични ,съобщение от гост ,за втори път.Ако това се потрети ще стана гост ,въпреки че форума ми харесва. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 22:39 Заглавие: |
|
|
| Аз съм готов да трия спама, но все пак идеята беше да го оставяме докато админа настрои антиспам софтуера, което обаче явно не работи. Аз съм за това с числата - има го по-почти навсякъде. Не знам защо не и тук. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|