|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lubitel Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 17, 2006 14:35 Заглавие: realen opit |
|
|
| Anonymous написа: | | Nqkoi uspql li e da podkara nqkoq ot shemite i da psotigne 100% rezultat demek ustroistvoto da e dale4 ot elektromera i da go spira na 100% da ne ot4ita ? |
Beshe mi interesno a i edin priatel mi go dade kato zada4ka-zaka4ka:
kato teglish tok na visoka 4estota kazva, elektromera ot4ita 10-15% ot realno konsumiranata energia. Posle mu ja vryshta6 (ne v protivofaza!, syvsem vyv faza, ama toka e v obratna posoka). I taka 6te trygne nazad, kazvat.
Napravih ustrojstvoto - edna 555 upravleva IRF740 - zarejda condenser, i kogato sinusoidata trygne nadolu(Ucond>Uline), condensera se razrejda prez drug IRF vav mrejata.
Puskam go - na oscilozavyra vijdam kak condensera se pylni stypalovidno i posle krivi sinusoidata nadesno - t.e. vry6ta tok, a i kabel4eto gree. ELEKTROMERA VYRTI LEEKO NAPRED! nema bate 15% ot4eteni! - 100% ot4eteni! elektromera be6e star fa6istki mehani4en elektromer.
Po4vam da promenjam 4estota, shirina na impulsi i t.n...
Pri edno polojenie po4na savseeeem bavno da vryshta. ama savseeeem baaaavno.
Posle se precaka ustrojstvoto, ama 555 li dumna, nekoj ot IRF-ite li - neznam, ne mi be6e interesno pove4e
ta tova e mojat opit. Az go pratih v razdel -"... neumestno, resto, ne struva..." kato v edno Vapcarovsko stihotvorenie  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 20:50 Заглавие: |
|
|
| други идеи някакви ? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 0:16 Заглавие: |
|
|
| Да копане на лозето и от там повече пари за ток |
|
|
 |
lubitel Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 17:36 Заглавие: slav4e, razbrah ti mnenieto, o6te ot pyrvia pyt |
|
|
tuk ne stava vypros za pari, nito za kradene na tok - az govorja za trypkata da proveri6 edna ideja, i dokolko pravilno si precenil neshtata
kakto e reshavaneto na krystoslovica. shemata otnema po-malko ot 4as, osobeno ako imash "moduli" - gotovi generator, stypala-klyu4ove i t.n.
edin uvajavasht se lubitel trebe da gi ima, osobeno ako trebe da e po-dobyr ot tezi koito se pi6at za profesionalisti;)
mislja 4e mnenia ot tozi sort, kakto i "TUK SE PI6E NA KIRILICA" sa izvyn temata pisaneto na kirilica nadali ka4va mnogo tejesta na napisanoto
edin vypros izvyn temata - znae6 li po kolko stotonki prodava AEC Kozloduj 1 KWh?
Следващите мнение на олигофреница ще бъдат изтрити  |
|
|
 |
tonymony65 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 1:07 Заглавие: |
|
|
ЗДрАВЕЙТЕ! изчетох всички страници за това, как да се излъже НЕК. Видях доста идеи за механичните електромери. За тези, които са успели да ги надхитрят-БРАВО! Проблема е, че навлизат все повече електронните електромери *масово ги монтират от енергото* и смятам, че трудно ще бъдат излгани. В момента имам монтиран електромер произведен от ДЕЙЗИ Технолоджи, а преди бях с обикновен. Сметките ми се качиха с 50-70%. Този новия електромер може да се отчита с дистанционно устройство, което се носи от инкасатора. При опит да се отвори капачката на електромера веднага в паметта му се записва дата и час на отваряне, т.е. записва опита за интервенция, ако му хрумне на някой. Лоша работа. Мисля, че датчика е един вид шунт от, който се снема напрежение и от там нататък се преобразува.
Лоша работа, как ли може да се накара да се обърка тази джаджа и да си ми отчита като предишния? |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 26, 2006 21:41 Заглавие: |
|
|
чул съм че ако се направи контакт на които фазата си минава през ел.мера а нулата се хване от земята ел.мера няма да върти от тоя контакт
даже ако доидат от енергото и изключар бушоните и тръгнат да проверяват няма да забележат |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 9:36 Заглавие: |
|
|
Забрави за тая работа. Токът се мери през фазата, а нулата е само за на напрежението, т.е. като не протича ток през нея нищо не печелиш. Вътре в електромера "входната" и "изходсната" нули са свързани накъсо. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 9:59 Заглавие: |
|
|
| disela написа: | чул съм че ако се направи контакт на които фазата си минава през ел.мера а нулата се хване от земята ел.мера няма да върти от тоя контакт
даже ако доидат от енергото и изключар бушоните и тръгнат да проверяват няма да забележат |
Да само че при този вариант трябва да е прекъсната нулата към електромера. |
|
|
 |
Mafiota Гост
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|