| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 19:08 Заглавие: Конвертор на сериен към паралелен/USB интерфейс |
|
|
Съществува ли? Ако - да, къде може да се намери.
Проблемът е следния: към една система има закачен принтер, интерфейса на който е сериен. На пазара се предлагат основно принтери с паралелен и USB. Ако има такъв конвертор ще мога да ползвам стандартен принтер с паралелен или USB интерфейс. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 19:24 Заглавие: |
|
|
конверторите са от USB към паралелен или от USB към сериен порт. Няма други достъпни. _________________ home studio |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 21:28 Заглавие: |
|
|
Можеш да вържеш серийния принтер към USB -то на компютъра с външен адаптер /продават се.
Ако искаш да вържеш USB или паралелен принтер към COM порта на компютъра- НЕ МОЖЕШ .В този случай поставете допълнителен COM или LPT адаптер на PCI или ISA шината на компютъра и свържете принтера където може _________________ Az sam |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 22:07 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията. Все пак си мисля, че има нещо като конвертор, защото принтерът, който се използва в момента си е стандартен паралелен, с добавена платка, която смятам, че е такъв конвертор. Но вече сдава багажа и целта е да се подмени.
| angele написа: | Можеш да вържеш серийния принтер към USB -то на компютъра с външен адаптер /продават се.
Ако искаш да вържеш USB или паралелен принтер към COM порта на компютъра- НЕ МОЖЕШ .В този случай поставете допълнителен COM или LPT адаптер на PCI или ISA шината на компютъра и свържете принтера където може |
Това е ясно, но не става въпрос за персонален компютър. Трябва да се върже принтер към система, изходът за печат на която е сериен. А досега не съм попадал на сериен принтер на пазара.
Извинявам се, ако не съм формулирал достатъчно ясно въпроса. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 23:11 Заглавие: |
|
|
Според мен ще трябва да сложиш междинен компютър. Нещо съвсем скромно с един сериен и един USB порт. Трябва да се напише и някакъв софтуер, който да слуша на серииния порт и да форматира страниците за USB принтера.
Ако е към паралелен порт и печата е съвсем стандартен сигурно може да се направи и с PIC. Но това е само предположение, не съм се занимавал с тях. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
KokoBOko Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 4:24 Заглавие: Mda |
|
|
| cvetomirconev написа: | Според мен ще трябва да сложиш междинен компютър. Нещо съвсем скромно с един сериен и един USB порт. Трябва да се напише и някакъв софтуер, който да слуша на серииния порт и да форматира страниците за USB принтера.
Ако е към паралелен порт и печата е съвсем стандартен сигурно може да се направи и с PIC. Но това е само предположение, не съм се занимавал с тях. |
Има и по евтини варианти . по компютърните магазини се продават едни рутери с USB порт за да се включи принтер там , и така имаш принтер сървър , има и само устроиство за да направи принтера мрежов, но не знам дали може да се намери в България.
http://www.edimax.com/html/english/products/list-printsir.htm |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 9:42 Заглавие: |
|
|
Има такива принтери със сериен интерфейс, а има и конвертори. А и не е толкова сложно да се направи сериен към паралелен. Това някаква система за автоматизация ли е? _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 17:43 Заглавие: |
|
|
| Системата е за сигнализация, а принтера отечатва датата и часа на която е настъпило дадено събитие. |
|
|
 |
eta2005 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 13:05 Заглавие: |
|
|
made in BG
www.etabg.com
има различни комбинации, не можах обаче да разбера точно твоя случай... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 22:27 Заглавие: |
|
|
Ще се опитам да уточня. Документацията не е в изобилие, меко казано. Това http://www.etabg.com/rs232c.html би трябвало да свърши работа.
P.S. Оценявам чувството за хумор на сайта, надявам се за сериозните неща да се проявява съответното чувство за отговорност  |
|
|
 |
|