Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SABA M25

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Чет Сеп 02, 2004 8:29    Заглавие: SABA M25 Отговорете с цитат

Необходима ми е схема за една стара,портативна SABA M25 ULTRACOLOR Portable Monitor PM25SC44.Работи на 12/220в.Процесора е
HD44840-A69 Видеото е tda3506.Синхро TDA1940 ДекодерTDA4556 Захранването е традиционно за тези модели с трансформатор и BU184.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2004 9:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Кажи какъв е проблема.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2004 20:00    Заглавие: SABA M25 Отговорете с цитат

Проблемите при мен,а и надявам се при всички утвърдени майстори е един и същ-телевизорчето е обиколило доста т.н.колеги и ето го при мен.Разровено,сменяно каквото може и с каквото е попаднало,знайни и незнайни елементи,освем това самия апарат е доста стар,работил в незнайни атмосферни условия,защото освем чернилка и гпеч не се вижда нищо друго,камо ли елементи и надписи върху тях.Процесорът е сменен с такъв от Кристал,генератора му работи,но само това.
Върнете се в началото
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 13, 2004 7:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Захранването работи ли?Циклене за тхо има ли?Стен-бай включва ли?
Да ли си заслужава ремонта?Да не стане после че е за кинескоп?При мен има такива случаи много.Правиш го цяла седмица и като светне е за хвърляне.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 13, 2004 21:33    Заглавие: SABA M25 Отговорете с цитат

Колега,взех най разумното решение-преустанових ремонта и си върнах дръвцето на клиента.Наистина понякога е по-добре да загубиш 20-30лв.и да ги наваксаш от друг по-достоен тв.,отколкото да се ровиш няколко дена и да си скъсаш нервите,че някой е намерил на боклука някаква антика и непременно това трябва да стане на телевизор,отгоре на това и гаранция да му дадеш.
От един уважаван от всички в нашия град колега научих нещо много важно в нашия занаят,а това е: Много е важно да усетиш момента,когато трябва да спреш! В дългогодишната си практика винаги съм се стремял от моя сервиз да не излиза неремонтиран апарат,защото съм смятал,че клиента винаги е над нас,но за съжаление в последните 10-12г. с тези втора употреба тв.-та видях,че сме слуги на едни гамени с ниско интелектуално равнище,които ни изстискват,като мокри кърпи,само с единствена цел-тяхното бързо забогатяване.Влачат едни безстойностни телевизори,стояли месеци наред под дъжда,получени даром,без цент,и като дойдат тук плачат като вдовици за ..........,а я погледни какви къщи имат и колко луксозни коли?Заслужава ли си да им се робува?
Върнете се в началото
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятелю,при мен е точно същата работа.Радвам се че и друг колега е стигнал до същия извод.А аз мислех че съм само аз.Но въпреки всичко има някои неща които заслежават една седмица работа.Съгласен си ,нали?Дай ако искаш маил да обменяме опит.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 8:53    Заглавие: Отговорете с цитат

MITASHKI написа:
има някои неща които заслежават една седмица работа.

Ако аз самият не съм колекционер на антики и ми е хоби, не виждам никакъв смисъл да човъркам нещо цяла седмица. Просто както е казал народа от всяко дърво свирка не става. За какво да губя време колкото за ремонта на 20 нормални телевизора? Защото някой шофьор го намерил без пари и ремонта му трябва да бъде < 5 лв? Намерил го е за без пари защото ремонта му е над 50. Ако беше дал 50 може и ремонта да е за 5 (части) А за потребителските качества на техника под 10 год. сравнени с такава над 30 год? След това ще почне да мърка, че нямало 100 програми, хипербанд, телетекст и меню на български, че не бил дал 5 а ремонта му над 50 - аре у лево.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов,някой път не опират нещата до пари, по при мен е така.Някои неща ги чопла за спорта и доста неща научавам.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен наистина ако нещата напреднат във времето и ако телевизора е бърникан много може би разумния човек ще се откаже. Винаги когато аз не мога да се справя и не виждам смисъл нещо да правя се освобождавам от него с мнението да се потърси по компетентна помощ. Никога не се срамувам да кажа че съм дотук.Преди време на близък приятел се беше паднала такава SABA която беше с трансформаторно захранване и някакъв трансфертер или волтодобавка към редовете с BU 104 което доста грееше и често пробиваше.Нямахме схема и не можахме да го закрепим с други транзистори освен с оргинален който свалих от друго място. Такова извращение на захранващ блок не бях виждал. Ако знаете каква е идеята може да ме открехнете Laughing
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 22:27    Заглавие: SABA M25 Отговорете с цитат

Ей,Филипов,къде си да ти стисна и двете ръце в знак на признателност и приятелски чувства към колегите,КОИТО ТОЛКОВА ЧЕСТО ОПЛЮВВАШЕ в този форум.Явно,че и на теб вече ти е писнало от всекидневните проблеми на сервизния работник.Ха така,приятелю,ако мога да си позвола да те наричам,точно така трябва да се подкрепяме колегите от бранша.Нека тези форуми бъдат място за приятелство и колегиалност,а не да се оплюваме помежду си,а в същото време простаците и нискоинтелигентни говеда богатеят от нашия труд.Дано наистина стане,както в руските форуми беднотията и къртовския труд ни обединяват и взаимно да си помагаме,а не ни разделя омразата,високомерието и типично българската завист и простотия.Вярно е,че понякога трудът си заслужава да се покажеш,какво можеш ние всички от бранша сме го изпитвали,но не е оправдано един новоизлюпен бизнесмен на 25г.да е намерил 250 тв.без една стотинка,и всички минали преди мен в знайни и незнайни сервизи ,да му работиш по 12ч. на ден и той да ти определя възнаграждението-при 25г. робуване на електрониката.Ето защо казах,че е много важно да разбереш кога да спреш с един ремонт.Радвам се на всички Вас,които ме разбрахте и взехте отношение.Работа за нас ще има и след 1000г.,но загубеното време не се връща с пари.Желая ви по-леки ремонти и интелигентни клиенти!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети