Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

A68 PHILIPS
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:29    Заглавие: A68 PHILIPS Отговорете с цитат

Имам телевизор с такъв кинескоп в момента работи перфектно. Знае ли някои каква е причината да мрат тези кинескопи.Има ли начин да го защитя докато е здрав , не ми се ще някои ден да умре.Тв е 100 херцов Филипс PIP ако това има значение.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Единствения начин е да не го гледаш Laughing Калпави са вероятно от поевтиняване на материали и ненастроени добре машини (правени някъде от хора с ниска квалификация).Аз имам един такъв паметник на който на синия цвят просто се откачил катода от извода... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Единствения начин е да не го гледаш Laughing Калпави са вероятно от поевтиняване на материали и ненастроени добре машини (правени някъде от хора с ниска квалификация).Аз имам един такъв паметник на който на синия цвят просто се откачил катода от извода... Laughing

Или докато го гледа да се моли да не се развали Laughing

Сега сериозно: Нищо не можеш да направиш, каквото му е писано - това ще стане. По мое лично мнение повечето 29 инчови кинескопи са калпави, не само на Филипс. Ако това би те успокоило, ще ти кажа, че все пак не всички дефектират. Не трябва да се кахъриш много, ако кинескопа на телевизора ти "умре", тука сме толкова много колеги, все ще намерим един кинескоп за теб Smile
Гледай си спокойно телевизора, пък ако му стане нещо - тогава ще мислим.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 21:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера борих панасоник с такъв philips.Едвам с оделяне от маса на топлото се пооправи .Колкото и да ги плюем те са работили по 10 години.Видеоколорите май са по-стабилни ,но това е мое мнение.Наскоро си пупих нов 29 ", ако и той изкара 10 год. с този LG-PHILIPS ще е радост. Wink
Върнете се в началото
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

по повод 29'' philips кинескоп имаше доста статии по руските форуми и
извода беше не си копувай 29'' philips. имах доста 29'' toshibi от англия с кинескоп philips и половината бяха с изтощен син катод. може да намалиш леко отоплението може и да удължиш живота му. поне на моя засега дава ефект
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с намаляване на отплението и аз го имам на ум но исках да чуя и други мнения.Благодаря.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук не съм съгласен.По старите дебели книги за лампите пише (кинескопа е също лампа),че ако се работи с по ниско отпление,не се достига емисионната температура на електроноизлъчващите окиси на катода,образуват се тежки йони,които "отравят" катода и неговата емисия рязко пада.Съветвам те да не робуваш на техниката,изстискай високото качество докато работи,после ще си намериш някой "Телефункен" с кинескоп "Еуроколор" (най здравите кинескопи според мен) и пак ще си гледаш Laughing
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Навремето имаше едни SABA отоплението на които бяха с постоянно напрежение,и когато TV-то беше в st.by отоплението се подгряваше с по ниско напрежение,не съм сигурен че целта беше запазване на кинескопа но просто друго обяснение не съм намирал.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина е така,но тогава анода не е захранен и тия явления които споменах вероятно не се появяват..... Shocked
Върнете се в началото
Мечо Пух
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не може да ги предпази,решат ли да се скапят-спасение няма.Бамзе-не са длъжни да са на 10 години-повечето 29ки Филипс които са се скапали се скават дори много преди десетата-аз съм виждал и на първата,и на вторато година скапани-нови та нови.Като цяло Белгийските са маалко по-здрави от Френските.Занижаването на отоплението е полезно за вече разболели се кинескопи.Когато съм провал да занижа при здрав-винаги се е налагало да се качи за сметка на това UG2 ,а оттам се измества работната точка на кинескопа към по-лошо-така че според мене не е за препоръчване,ако кинескопа е здрав да се бута отоплението.Е разбира се може да го бутнеш съвсем малко и съвсем символично,така че да не се усети в емисията-но пък тогава и профилактичния ефект ще е почти нулев-дали ще се скапва при 1100градуса или при 1050 градуса-мисля че не е от особена разлика.Единственото с което самия ти можеш да го предпазиш е избягването на дори и минимални механични сътресения-носене,местене и т.н. на телевизора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети