| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 19:50 Заглавие: DVD PLAYER NEXTBASE |
|
|
| Колеги, имам едно ДВД марка NEXT BASE. Трябва ми схема на захранването му. На платката на захранването пише DVD COMBO POWER S200N. Някой да има информация за това...Това DVD има вграден усилвател (5,1) и захранването му е с транформатор, кръгъл, много е интересен. Ако това може да помогне като информация. Благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 19:57 Заглавие: |
|
|
Този кръглия интересен трансформатор е за стъпалата на звука.А за самото ДВД си има отделно захранване -импулсно.На теб кое не ти работи _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 20:01 Заглавие: |
|
|
| ми то от него излиза захранване и за другите стъпала, не само за усилвателя. аз искам да видя как са напреженията. може проблема и да не е в захранването а по-натам... но трябва да съм сигурен. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 20:04 Заглавие: |
|
|
| mitkois написа: | | ми то от него излиза захранване и за другите стъпала, не само за усилвателя. аз искам да видя как са напреженията. може проблема и да не е в захранването а по-натам... но трябва да съм сигурен. | Какъв е проблема на самото ДВД и ти какво замери след интересния транформатор Интересува ме също с кои интеграли е изпълнен усилвателя за 5.1 и какво пише на проца на декодера |
|
|
 |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
Самото ДВД е запецнало с един диск и на дисплея пише DVD и не се променя, дори и да натискаш бутони.
Всички променливи напрежения са в ред. На платката пише колко трябва да са.
5,1 е и изпълнено с три ИС - ТДА 7265, ТРАНЗИСТОРИ ТIP 12C И TIP 41C
PROCESSOR:
ZORAN
ZR36732PQC
B4 TSM2C0233SA |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 20:55 Заглавие: |
|
|
| Развии двете винчета които дършат пласмасата на която е закрепена шапката на шпиндела и извади внимателно диска карам те да направиш това защото когато е блокирала механиката се държи по този начин Или извади лентовия кабел които захранва моторите на механиката Това го направи след като се убедиш че имаш и изправените напрежение (всички)Успех |
|
|
 |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 21:07 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти!!!
За съжаление няма резултат. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 21:35 Заглавие: |
|
|
Май ще се наложи да го закараш на сервиз да ти се "флашне" _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 21:43 Заглавие: |
|
|
| Има и още нещо. По прицип има режим STBY и работен. Диода, който индикира това е двуцветен - зелен и червен. В момента при натискане на бутона вкл/изкл, диода свети само в червено, а при натискане отново - изгасва. |
|
|
 |
|