|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 26, 2006 23:31 Заглавие: TV "Goldstar" GF-21D10B - гори транзистора на ХО? |
|
|
Колеги, видях се в чудо с този телевизор. Шаси МС-41В, процесор GS8434-03A, видео ТА8690, захранване STRS6707.
При мен дойде с дефектирали ТХО (пробило) и транзистора на ХО. Смених ТХО-то с 154-175Н (китайче), сложих нов транзистор 2SD2499 (читав), смених профилактично двата електролитни кондензатора в захранването и този на драйверния транзистор, пробвах го час-два и го издадох на клиента. След около седмица ми го върнаха с дефектен транзистор на ХО. След подмяната му, телевизора отново заработи. Оставих го да работи повече време при мен и забелязах, че при по-светли кадри образа се назъбва на едно или две места вертикално. Проверих всичко във веригата на ABL-a, но не открих дефектен елемент. Смених ТХО-то с друго (пак китайче, щото други няма), но назъбването си остана, както и епизодичното (когато си иска) горене на транзистора, работната температура на който е съвсем нормална.
Имате ли някакви идеи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 0:30 Заглавие: |
|
|
| Според мен проблема е само и единственно в китайчетата |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 9:40 Заглавие: |
|
|
| ТХО-то ти е менте купи си HR по-скъпое но нямаш грижи. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 9:46 Заглавие: |
|
|
Това шаси с двата сатбилизатора / 7812 и 7809 / на общ радиатор ли беше ?Провери как е около 7812 , там нагряваха едни съпротивления покрай него.
P.S. Презапой и 503F _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|