| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:06 Заглавие: Проблем с NOVA TV-1423TX кадровата свива по два пръста |
|
|
Колеги телевизора имаше надут един кондензатор 22 микро на 160в
ама смених г и не е от това.Напрежението за високото е 112В мисля в норми а растера свит.Влязох в сервизен режим но не намерих някъде да се правят корекции по вертикал.кКогато е без сигнал телевизора нещо пре цъква високото и пулсации на екрана.дойде ли сигнала това го няма а само свития екран.Интегралката за вертикала е TDA8174A и наоколо няма тример за регулиране на размера.Някой може ли да помогне телевизора 14 инча. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
Тази схема е само драйвер на развивката-не може да имаш тримери на нея-търси кой чип я управлява или пак виж в сервиза да не пропускаш нещо _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:20 Заглавие: |
|
|
| памет |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:21 Заглавие: |
|
|
| Точно това сие чипа ВО поогледай около нея за тримери че при тези китаиски шасита понякога ги има ( след като си бил в сервизно менюи нее имало регулировки или не си ги намерил там)сменили кондензаторите около нея особено този който филтрира захранването на интеграла Успех |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:22 Заглавие: |
|
|
| Аз бих сменил и всички електр. кондензатори за това стъпало. |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:23 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Тази схема е само драйвер на развивката-не може да имаш тримери на нея-търси кой чип я управлява или пак виж в сервиза да не пропускаш нещо |
Колега вярно е че е драйвер но аз приципната схема я имам и там примерни схеми на TDA8174A и там зависи начинана връзване може да се правят корекции дадени са тримери както за височина така и аз нелинейност.Ами освен това имам и пулсации при тъмен екран на високото което също ме притеснява.В сервиза открих регулуране на цвят и яркост само но на други параметри нямаше освен ако няма други настроки по друг начин да се влиза в сервиза за корекциите но не ги знам? |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:24 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Аз бих сменил и всички електр. кондензатори за това стъпало. |
значи към стъпалото има 4 кондензатора и налагах върху тях други но няма резултат. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 14:26 Заглавие: |
|
|
| plam65 написа: | | pepi_voinishki1957 написа: | | Аз бих сменил и всички електр. кондензатори за това стъпало. |
значи към стъпалото има 4 кондензатора и налагах върху тях други но няма резултат. | Колега метода със налагането понякога не върши работа ПРОСТО ГИ СМЕНИ С НОВИ |
|
|
 |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 19:03 Заглавие: |
|
|
Препрограмирай го с един дъмп на NEO-TV-1423TX.
Симптомите са подобни.С това прецъкване, а и като гледам модела...
Пробвай но си запиши старата памет задължително!!! |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 21:37 Заглавие: |
|
|
| VALDEMAR написа: | Препрограмирай го с един дъмп на NEO-TV-1423TX.
Симптомите са подобни.С това прецъкване, а и като гледам модела...
Пробвай но си запиши старата памет задължително!!! |
колеги благодаря на всички:-) за помоща закривам темата .след препрограмиране на паметта телевизора заработи както трябва:-) |
|
|
 |
|