| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:39 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Като притежател на такава станция да попитам и аз нещо. Най вероятно си има чалъм при разпойването с нея защото чесно казано до сега нищо не можах да разпоя Имам стари платки с smd схеми и на тях се пробвах но се отказах . Проблема е че самите схеми като че ли с нещо са залепини на платките и няма отлепяне.С духалката давах до 450 градуса но пак нищо.И си ги отпойвам по моя стар и изпитан начин с медна ширмовка отнемам припоя по крачетата и с върха на една топлийка ги надигам едно по едно . За smd кондензаторите и съпротивленията си купих от Пасат специален двоен поялник и с него става чудесно отпойването .
Второ не дефиктират ли примерно схемите при отпойването при това яко нагряване ??
Трето чудесно става с духалката да си размрази човек хладилника .Това го пробвах в събота и става чудесно и бързо  |
Здравей!
Кой точно модел притежаваш?Дай някакво описаниа на станцията.
Помолих колегите от "Petrov....",да представят снимки или описание,но още не са ми отговорили. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 19:12 Заглавие: |
|
|
Утре ще ти пратя снимката и. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 19:47 Заглавие: Hot air .... |
|
|
Здравейте ! "helios" аз ползвам тази - http://911.bg/a2/offers.asp?p=838969 и съм доволен. Както ти каза "RC" почти всички са еднакви отвътре ( бях попаднал на 2-3 сайта на OEM производители на такива инструменти с дадени снимки на вътрешността им ).Тези дни ако имам време ще я разпарчидосам,че отдавна се каня да сменя трите червени светодиодни индикатори със сини в чест на нашият кмет (заради прекрасния лунен пейзаж по градските улици),като оставя в червено само дисплеят за температурата ( то заради вътрешният ни министър ще да е,че и той ми е гордост ) и ще я щракна за моя чест и радост (модната, както е модерно да се казва ).Ха сега взимай една от двете и ти на свой ред кажи струва ли си 13.60 лева буквичката "А"....Това от мене засега... (отивам да търся сини светодиоди от запалки ) |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 19:50 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Утре ще ти пратя снимката и. |
Благодаря ти,но колегите вече са качили снимки на сайта си.
Вече си поръчах тази с буква А.От снимката личи,че ел. поялник няма.При теб как е? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 20:03 Заглавие: Re: Hot air .... |
|
|
| soundMAN написа: | Здравейте ! "helios" аз ползвам тази - http://911.bg/a2/offers.asp?p=838969 и съм доволен. Както ти каза "RC" почти всички са еднакви отвътре ( бях попаднал на 2-3 сайта на OEM производители на такива инструменти с дадени снимки на вътрешността им ).Тези дни ако имам време ще я разпарчидосам,че отдавна се каня да сменя трите червени светодиодни индикатори със сини в чест на нашият кмет (заради прекрасния лунен пейзаж по градските улици),като оставя в червено само дисплеят за температурата ( то заради вътрешният ни министър ще да е,че и той ми е гордост ) и ще я щракна за моя чест и радост (модната, както е модерно да се казва ).Ха сега взимай една от двете и ти на свой ред кажи струва ли си 13.60 лева буквичката "А"....Това от мене засега... (отивам да търся сини светодиоди от запалки ) |
Пич,ама ти си много романтично настроен!Това е супер!
Е твоята е по скъпа и по интелигентно направена.Тази е без поялник,но аз имам такъв. |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 20:20 Заглавие: |
|
|
поялника загрява,но не струва. Затова и не го ползвам почти. Не съжалявай за него... Колкото до романтиката.... (позатопли се малко ...,пък и 3 компютърни дъна QDI ме чакат с две шепи електролити за смяна )
Последната промяна е направена от soundMAN на Пон Мар 27, 2006 20:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 20:28 Заглавие: |
|
|
| soundMAN написа: | поялника загрява,но не струва. Затова и не го ползвам почти. Не съжалявай за него... Колкото до романтиката.... (позатопли се се малко ...,пък и 3 компютърни дъна QDI ме чакат с две шепи електролити за смяна ) |
Ами давай тогава!
Между другото-от хубав град си!Имам роднини там.
Лека вечер и късмет! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 21:21 Заглавие: |
|
|
Моята има поялник но не съм го ползвал.Има и четири накрайника на духалката и вилка за вадене на схемите но не е попаднала на майстор който умее да работи с нея
PS. Абе аз съм и имал снимката и на тоя компютър ама аде.....
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 22:14 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Моята има поялник но не съм го ползвал.Има и четири накрайника на духалката и вилка за вадене на схемите но не е попаднала на майстор който умее да работи с нея
PS. Абе аз съм и имал снимката и на тоя компютър ама аде.....
 |
Тази явно е друга.Пак те питам за марка и модел. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 7:34 Заглавие: |
|
|
Марката е GORDAK 952.
Пък ако ти и харесва купил съм я за 150 лв. Давам ти я. Аз едва ли ще работя с нея.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|