Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

към RC
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Като притежател на такава станция да попитам и аз нещо. Най вероятно си има чалъм при разпойването с нея защото чесно казано до сега нищо не можах да разпоя Sad Имам стари платки с smd схеми и на тях се пробвах но се отказах . Проблема е че самите схеми като че ли с нещо са залепини на платките и няма отлепяне.С духалката давах до 450 градуса но пак нищо.И си ги отпойвам по моя стар и изпитан начин с медна ширмовка отнемам припоя по крачетата и с върха на една топлийка ги надигам едно по едно . За smd кондензаторите и съпротивленията си купих от Пасат специален двоен поялник и с него става чудесно отпойването .
Второ не дефиктират ли примерно схемите при отпойването при това яко нагряване ??

Трето чудесно става с духалката да си размрази човек хладилника .Това го пробвах в събота и става чудесно и бързо Very Happy

Здравей!
Кой точно модел притежаваш?Дай някакво описаниа на станцията.
Помолих колегите от "Petrov....",да представят снимки или описание,но още не са ми отговорили.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре ще ти пратя снимката и.
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 19:47    Заглавие: Hot air .... Отговорете с цитат

Здравейте ! "helios" аз ползвам тази - http://911.bg/a2/offers.asp?p=838969 и съм доволен. Както ти каза "RC" почти всички са еднакви отвътре ( бях попаднал на 2-3 сайта на OEM производители на такива инструменти с дадени снимки на вътрешността им ).Тези дни ако имам време ще я разпарчидосам,че отдавна се каня да сменя трите червени светодиодни индикатори със сини в чест на нашият кмет (заради прекрасния лунен пейзаж по градските улици),като оставя в червено само дисплеят за температурата ( то заради вътрешният ни министър ще да е,че и той ми е гордост ) и ще я щракна за моя чест и радост (модната, както е модерно да се казва ).Ха сега взимай една от двете и ти на свой ред кажи струва ли си 13.60 лева буквичката "А"....Това от мене засега... Laughing Laughing (отивам да търся сини светодиоди от запалки )
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 19:50    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Утре ще ти пратя снимката и.

Благодаря ти,но колегите вече са качили снимки на сайта си.
Вече си поръчах тази с буква А.От снимката личи,че ел. поялник няма.При теб как е?
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 20:03    Заглавие: Re: Hot air .... Отговорете с цитат

soundMAN написа:
Здравейте ! "helios" аз ползвам тази - http://911.bg/a2/offers.asp?p=838969 и съм доволен. Както ти каза "RC" почти всички са еднакви отвътре ( бях попаднал на 2-3 сайта на OEM производители на такива инструменти с дадени снимки на вътрешността им ).Тези дни ако имам време ще я разпарчидосам,че отдавна се каня да сменя трите червени светодиодни индикатори със сини в чест на нашият кмет (заради прекрасния лунен пейзаж по градските улици),като оставя в червено само дисплеят за температурата ( то заради вътрешният ни министър ще да е,че и той ми е гордост ) и ще я щракна за моя чест и радост (модната, както е модерно да се казва ).Ха сега взимай една от двете и ти на свой ред кажи струва ли си 13.60 лева буквичката "А"....Това от мене засега... Laughing Laughing (отивам да търся сини светодиоди от запалки )

Пич,ама ти си много романтично настроен!Това е супер!
Е твоята е по скъпа и по интелигентно направена.Тази е без поялник,но аз имам такъв.
Върнете се в началото
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Laughing поялника загрява,но не струва. Затова и не го ползвам почти. Не съжалявай за него... Колкото до романтиката.... Laughing Laughing (позатопли се малко ...,пък и 3 компютърни дъна QDI ме чакат с две шепи електролити за смяна Laughing )

Последната промяна е направена от soundMAN на Пон Мар 27, 2006 20:44; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

soundMAN написа:
Laughing Laughing поялника загрява,но не струва. Затова и не го ползвам почти. Не съжалявай за него... Колкото до романтиката.... Laughing Laughing (позатопли се се малко ...,пък и 3 компютърни дъна QDI ме чакат с две шепи електролити за смяна Laughing )

Ами давай тогава!
Между другото-от хубав град си!Имам роднини там.
Лека вечер и късмет!
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Моята има поялник но не съм го ползвал.Има и четири накрайника на духалката и вилка за вадене на схемите но не е попаднала на майстор който умее да работи с нея Wink

PS. Абе аз съм и имал снимката и на тоя компютър ама аде.....

helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Моята има поялник но не съм го ползвал.Има и четири накрайника на духалката и вилка за вадене на схемите но не е попаднала на майстор който умее да работи с нея Wink

PS. Абе аз съм и имал снимката и на тоя компютър ама аде.....

Тази явно е друга.Пак те питам за марка и модел.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 28, 2006 7:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Марката е GORDAK 952.

Пък ако ти и харесва купил съм я за 150 лв. Давам ти я. Аз едва ли ще работя с нея. Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети