| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 17:22 Заглавие: |
|
|
Абре човеко как да ти пиша кат ти не си си дал майла аиде моля те ми прати всичкото инфо за тва твое велико творение да може и аз го направя се изкефя
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 17:23 Заглавие: |
|
|
Абре човеко как да ти пиша кат ти не си си дал майла аиде моля те ми прати всичкото инфо за тва твое велико творение да може и аз го направя се изкефя
[email protected]
Мерси предварително. |
|
|
 |
MITASHKI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2004 7:07 Заглавие: |
|
|
| Чети хубаво.Нагоре в темата го има.На първа страница. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2004 7:45 Заглавие: |
|
|
скоро направих 2Х50Вт/4Ома усилвател с ТДА7294 при захранване +-24,5В трафа е ТЕСЛА около 200вата сложих грец10А с радиатор.
На + и - на платката на захранване имам по 1електролитен кондензатор 2200мкф шунтирани с 220нф. На платката на всяко крайно стапало са по 1 1000мкф шунтирани с 100нф - някой щте кажат че е малко така е, но почти няма шум/в границите на нормалното/ на радиаторите съм поставил по 1 вентилатор от РС с отделно трафче да не бърка крайното стапало .
За звука мога да кажа че е много добре - като му пусна сигнал от ДВД нещо рап или техно не щте тонкоректор ниските са перфектни .
В обратните рвъзки имам по 22К съпротивления а входният разделителен кондензатор е 1мкф - при мостово свързване ако съпротивления са по 27К усилването е по- малко/ компенсира се с по висок сигнал и от самото мостово /долната гранична честота пада /баса е по "голам"/но може да се получи самовъзбуждане - слага се капацитет на входа около2,2нфр неелектролитен |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2004 14:55 Заглавие: |
|
|
| Що не си видиш пощата |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2004 23:26 Заглавие: |
|
|
Мии човек ще я видя ама тъй като не ми е активирана услугата за смс известяване напрао ми писва през 5 мин си я отварям и да гледам затуй не я проверяям вече така често а на ден по веднъж ама сега заради тебе специално ще го правя непрекуснато когато се сетя
И мерси за всичко  |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 7:46 Заглавие: |
|
|
това с мощноста е относително и най- вероятно рекламен трик. На тази схема ако й пуснеш +-40В поне щте ти дърпа 9-10А ток на канал и да й сложиш вентилатор да осигури около 10-15 С на чипа на схемата при температура на околната среда е 30 С /в латно време/ тогава може и да искараш 180-190 Вт но с 10% искривявания . За трафа не ми се мисли колко голам ще е ама й тоя вентилатор ? ! ?
За това се мисли първо .А мостовото е изгодно ако захранването е малко а се търси мощност . Като търсиш по голяма мощност си харесай друг интеграл или потърси схема с транзистори например като тази
http://www.radioland.net.ua/sxemaid-147.html ако това ти е много потърси си тук по вкус
http://schematic.host.sk/a_index.htm
макар че интегралите имат повече защтити от 1 транзисторен усилвател
не че немогат да се направят но се усложнява схемата. |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:50 Заглавие: |
|
|
Rusin тоя линк сам го гледааал гледаал ама аз малко като гледам не виждам демек гледам такива произведения на изкуството като извън земен пак и е на руски малко трудно се опраам с него ама ако ти ни помогне6 ина4е доколкото сванах биа тоя 300ватовия  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 10:43 Заглавие: |
|
|
Приятелю Rusin,нещата са направени и изпробвани.Няма да пиша неща които не съм пробвал.Ти ако искаш вярвай.Усилвателя е пробван с постаянен входен сигнал 1kHz,захранване +/-48 волта,товарно съпротивление 13,8 и 4 ома.За тока не си прав.На 4 ома тегли малко повече от 12 ампера.Охлаждането е с 5 бр.вентилатори,по 2 на канал и 1 за трафа.СПИРАМ ДА ПИША ПО ТЕМАТА.Който иска да ми пише на майла.Прочети за TDA7293.А най-добре ела при мен да го видиш.
p.s.morphodron има схемата!!! |
|
|
 |
|