|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 8:23 Заглавие: |
|
|
Че миенето с вода 99% е вредно в това няма никакво съмнение . Първото шаси дето го мих на пароструйката беше в такова състояние че с нищо друго не можеше да се почисти Просто е имало пожар в стаята и като са го гасили пожарникарите през капака е влязла пяна и после е изсъхнала върху праха на шасито и се получи такова лаково покритие че нито с спирт корексилин с нищо не се махаше. А на пароструйката го изчистиха идеално .Веднага със сгъстения въздух го издухах хубаво и като че ли не се получи фал до сега. Още две три шасита мих пак там но пак ви казвам това го правя когато нищо друго не помага. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 11:29 Заглавие: |
|
|
| Имаше под дома едно-кафене,кебапчийница по-точно.Да вземе човека да занесе телевизора едно Сименсче,както е целия на пароструйка,само капака му отворил,че вътре целия се полепил с мазнини от изпаренията,никотин и т.н.Абе гнусотия.За съжаление после го подсушил и не тръгна повече.Почти всички електролити му се бяха скапали-А тези които не ги смених първия път,след няколко дни като пак спря му ги смених и тях.Имаше някои им се въртееха корпусите,като го хванеш,а краката отдолу седат запоени.Та така всичките електролити до един.Тунера почна да плува честотата,та и него сменях след няма и месец.Да е изкарал има няма месец,месец и полвина и му гръмна и ТХОто.Кат му казах цената на ново ми го подари телевизора.Купих му едно ново ТХО-заспа.Продадах го на някакъв шоп от магазина ми.Скоро пак минава през града и се отби през магазина ми-вика откак съм го купил става 3-4 години не е се развалял. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 14:02 Заглавие: |
|
|
Колеги,благодаря на всички ,които споделиха мнение по темата.Леко ме притеснява това че тя придоби леко балкански прифкус.Все пак съм сигурен , че всички научихме по нещичко от нея.Колегата RC не го разбирам.Какво значи "да си чешаме клавиатурата"Нали за това е форумът а още повече този раздел "Общи прикази".Колеги да си споделят мнения по разни въпроси свързани със занаята им. На колегата дето ме пита дали сапунисвам клиентите : Абе колега, как няма да ги сапунисвам нали след това ги бръсна. На сухо много боли.Благодаря на всички и лека работа. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 21:54 Заглавие: |
|
|
Момчета,позволявам си един въпрос към колегите,които споделят,че намирали в апарата разни там змий и не знам си какво още,и въпреки това с цената на всичко са решени да отремонтират "нещото".Моето достойнство ме кара ,все пак такъв телевизор да го върна учтиво на клиента и да го помоля повече да не ми донася подобна"техника" за ремонт.Та въпроса ми е:процедурите по разните там къпания,подсушаване и последващите ги смени на това и онова,което влагата би повредила-не отнемат ли прекалено много време и нерви,за да си направи човек заключението,че през това време ще може да се отремонтира нещо друго,с което да изпълни поне програмата"минимум" за деня ,и като седне да вечеря да не е обременен подсъзнателно с разни предполагаеми вкусове на "пълнежа" в този апарат.
До там ли опряхме,че и от КЕНЕФА изваден апарат,ние на всяка цена да го отремонтирваме? |
|
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 22:54 Заглавие: |
|
|
Хелиос,е па не е е така разбира се.В случая с въпросния телевизор съм изкарал 120лв чисти парички.Не съм го мил на чешмата и темподобни пароструйки.Просто извадих шасито,махнах змея ,избърсах там-дъното на кутията където беше змея 2-3 пъти с влажен парцал и спирт и одеколон-доколкото можах,изчетках мръсотията и с бояджийска четка отстрани очетках другата мръсотия-засъхнала кал,тва онва и тва беше-всичко да ми е отнело 20 минути,айде сложи го час,два дори и кво тва заплащане е малко за 2 часа?При положение че самия електрически дефект го отстраних за 20 минути.Навремето имах един даскал-много го уважавах-казваше-"Като ми плащат добре,като трябва и ще мета-няма недостойна работа-има недостойно заплащане!".Като щеш го извади от кенефа-не ме бърка-стига да си платиш добре-бъди сигурен че ще ти го отремонтирам. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 23:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | през това време ще може да се отремонтира нещо друго,с което да изпълни поне програмата"минимум" за деня ,и като седне да вечеря да не е обременен подсъзнателно с разни предполагаеми вкусове на "пълнежа" в този апарат.
|
Ако има нещо друго добре,но ако няма и масата е празна? |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 10:54 Заглавие: |
|
|
Добър ден на всички.
Ще споделя със вас и моето скромно мнение.Дълго време поддържахме голямо количество монитори по игрални автомати.Както и много други колеги смятам че никотина и прахта във тези затворени помещения наистина здраво се налепват по детайлите.Почистването винаги е било със бояджийска четка и издухване - най-разумното според мен.Не мисля че финната прах останала впоследствие нарушава режима на апаратурата,друго си обаче вътрешното чувство за естетика на този който ремонтира.Все пак има много случаи в които трябва по-драстично въздейстние.Измивал съм ги със гореща вода и препарат(Веро, Meglio) но въздействието на препарата е за кратко и веднага след това изплакване , издухване със топъл въздух и продължително сушене 8-10-12 часа.Никога не съм имал проблеми след това.Уточнявам че телевизорите си имат допълнителни финни и чувствителни детайли(тунер,МЧУ,декодери за цветност и звук и особено цифровите блокове напр.FEATURE BOX на Grundig)-там не си помислям за миене със вода.При нужда – чист ацетон ,качествен нитро разредител ако е налепен със остатъци от органичен или неорганичен произход , чист спирт.При нужда от капитално миене – разглобявам апаратурата до дупка на отделни блокове-кинескоп,тунер ,МЧУ,говорители и чак тогава всекиму своето.Никой не спомена досега –но аз практикувам след такова миене постепенно прикачване на отделните модули -първо захранване (проверка изходни напрежения),пуск на високото напрежение през товарна лампа и чак тогава всичко останало.Запис на паметта разбира се правя на първо място със всеки попаднал ми телевизор.Със кинескопите-само влажен парцал и нищо повече.
Твърдо съм зад мнението над колегата HELIOS че не приемам апаратури във видимо “гнусно “ състояние.Все пак всичко си има граници.От друга страна смятам че като специалист трябва да извърша и такава услуга за да предам апарата във много добър външен вид и се наемам да почистя “гнусотии”, но срещу поне двойно заплащане.Нямам никакви скрупули във това отношение-като си помисля за болестите които потенциално се разнасят със това съдържание.Нали на това му казват “вредни”!
Успех и лек ден на всички! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 11:59 Заглавие: |
|
|
Ето какво е написано в приемната .
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем... 
Последната промяна е направена от коцев на Чет Мар 30, 2006 21:27; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 30, 2006 19:18 Заглавие: |
|
|
| Ох,баня , ох,кеф....... |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 30, 2006 21:17 Заглавие: |
|
|
| Гост_Педераст написа: | | Ох,баня , ох,кеф....... |
Ох спам ох бан  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|