Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питанка за схема (12V->220V)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 01, 2006 15:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Някои тврдят че всички електромотори си работели с трапецовидно напрежение ама малко греели аз лично не знам.А генератор на синусоида най-лесно с мост на Вин.Един операционен усилвател и два кондезатора и три четири резистора.Проблема е че при синусоида транзисторите ще греят здраво та си мисля че по-добре е да грее мотора Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 01, 2006 15:50    Заглавие: :) Отговорете с цитат

vladimir_ki4ev написа:
Някои тврдят че всички електромотори си работели с трапецовидно напрежение ама малко греели аз лично не знам.А генератор на синусоида най-лесно с мост на Вин.Един операционен усилвател и два кондезатора и три четири резистора.Проблема е че при синусоида транзисторите ще греят здраво та си мисля че по-добре е да грее мотора Laughing

а нещо схемичка Smile греенето не е проблем Smile охлаждането ще е лесно... та идеята е значи да видим една схема на генератор на синусуида Very Happy
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 01, 2006 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега,ще те посаветвам нещо,първо се оточни за каква мощност ще ползваш преобразуватела,за6то от това 6те зависи какво траф4е 6те избере6,за да получи6 приблизителна форма на изходното напрежение като синусида,6те се наложи да сложи6 по едно кондезаторче паралелно на изходната на мотка от порядака на 1мик.фар но да не е електролитно и едно някаде от порядака на 100nF за да "обере и някои други проблеми",аре успех,дано да е от полза това което написах Wink
Върнете се в началото
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 01, 2006 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да речем 120-130W Smile ми трябва така че да видим кое как Smile може и схеми но нека са подобни на предложената от мен Smile
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Апр 01, 2006 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, напърво време за по-голяма мощност по-мощен трасформатор, което ще рече по-малко навивики с подебели проводници, това важи за всички намотки. Ако имаш доста трансформатори може да опиташ. Обаче при по-мощен трансформатор тока на празен ход е по-голям така че докато се ползва за малка мощност е добре и малак траф да имаш Smile Според мен няма да е зле да направиш тази схема пък после да опиташ със по-мощния траф и тогава ако има проблеми да му мислим.
Върнете се в началото
KokoBOko
Гост

МнениеПуснато на: Нед Апр 02, 2006 7:39    Заглавие: Haha Отговорете с цитат

krassimir написа:
Ами да речем 120-130W Smile ми трябва така че да видим кое как Smile може и схеми но нека са подобни на предложената от мен Smile

Ти виждал ли си колко е голям 130W траф за 50Hz , такова прасенце ако смяташ да си го размъкваш из колата ще е много смешно , трябва да се види това да се посмеем Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 02, 2006 8:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Той смята 15 ка монитор да си разнася в колата ,та един 150 ватов траф ли ще му е голям хе хе !
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Нед Апр 02, 2006 8:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Май ще му излезе по-евтино TFT и DC-DC преобразувател за 12-19 V.

За икономията в обема няма да говорим Smile

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 03, 2006 1:01    Заглавие: :) Отговорете с цитат

ххаха е добре де Smile колко голям ще да е Wink в джипа място бол Smile аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя Wink и все пак не виждам идеите ЮSmile
KokoBoko
Гост

МнениеПуснато на: Пон Апр 03, 2006 9:08    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

krassimir написа:
ххаха е добре де Smile колко голям ще да е Wink в джипа място бол Smile аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя Wink и все пак не виждам идеите ЮSmile

Ти си непоправим ентусиаст Laughing
UPS-a е перфектен за тази цел , универсален уред в къщи го ползваш за компота в колата за DVD и TV , какво си се запънал да гориш части Very Happy Twisted Evil
Ето ти схема мисли върху нея Smile
http://www.rlocman.com.ru/am/a07006.htm
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети