|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:10 Заглавие: |
|
|
да на филтъра сам ги сложил... ми кво да правя като в тоя град няма от тия безполюсните... на филтъра на субуфера ми е един електролитен 400V 220mF... а на едната ми колона на среата съм вързал два електролитни един след друг.. ще издържат ли тия кондензатори дълго време защото в ботевград няма от другите...!!!
и по какъв начин да я мерна тая бобина като нямам такъв уред.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
. Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:51 Заглавие: |
|
|
абе момчета , как така електролитни и то чак 220мF , обикновенно се получават 1-4мФ , използват се неелектролитни по 1мФ за да постигнеш желания капацитет.
ето ви онлайн калкулатор за индуктивност
http://www.lalena.com/audio/calculator/inductor/
пишеш си индуктивността , размерите на сърцевината и дебелината на проводника и получаваш колко навивки.
в по-горния линк който бях дал май пише как се смятат филтрите и застъпване в честотите на срез може да се направи в много малко частни случаи.
TVM :
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=2
Visaton :
http://www.visaton.com/
айде дерзайте , имате много път до качествения звук  |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:53 Заглавие: |
|
|
| ма тоя 220mF е за суб бас.... той изчислен с програма... проблема е че е електролитен |
|
|
 |
. Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 10:27 Заглавие: |
|
|
| 220 mF е невъзможно да се получи , повярвай ми. |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 13:00 Заглавие: |
|
|
И на мен повярвай ,невъзможно е да се получи това !!!!
Баса се свързва директно към крайното стъпало!!!И пак ще свири добре без да се усети каквото и да било !!!Ако искаш допълнително можеш да го развържеш с дросели и паралено с малки блок кондензаторчета !!!!!
На старите усилватели изхода беше през голям разделящ кондензатор,но много отдавна са го изхвърлили !!!  _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 17:06 Заглавие: |
|
|
Извиняям се за тъпото изказване ама в колоните не ме бива пак затова питам де Я ми кажете значи си вързвам баса към усилвателя и кам баса си слагам последователно свързана пищялка иили там среди?Правилно ли мисля и ако ДА,трябва да се слойат филтри(кондензатори) така ли? |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 0:11 Заглавие: |
|
|
ДА !  _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 0:38 Заглавие: |
|
|
не последователно а успоредно....!!
та като не ми вярвате истеглете си програмата Z-FilterS и въведете за честота на срез 130Hz... и ще се получи С=216.53mF L=6.93mH.. между другото имам фабричен бас филтър които реже на 150Hz и кондензатора е 200mF... между другото сега с тоя филтър които си го напраих с тоя кондензатор и още една бобинка каса направо цепи мрака...!!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 9:36 Заглавие: |
|
|
При полужение че срезната е 150Hz , импеданса е 8 ома ,филтъра е first order , колоната е трилентова , се получава за С 130mF.
С служи за затихване в областта на ниските и се слага последователно на средночестотния . L подтиска високите честоти и се слага последователно на басовия говорител и трябва да е от дебел проводник ( проводник можете да намерите във всеки сервиз за пренавиване на ел. двигатели и стига да сте малко учтиви , могат да ви дадат няколко метра от някой пренавит такъв) , НО по въпроса при трилентовите колони се използват басове м/у 10 - 15 инча , а те остават линейни до 200-1000 Hz , а понякога и по-нагоре . практиката е да се срязват в тия честоти и се получават кондензатори с поносим капацитет , обаче ако става въпрос за суб , там изпълнението е следното : прави се Low Pass филтър , който се слага преди усилвателя , отделя ниските до към 150 Hz , обединява ги в един канал и ги праща в отделния усилвател на суб-а . който може да мисли логично нека се сети защо е така  |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 12:19 Заглавие: |
|
|
| дам така е ако импеданса е 8 ома кондензаторите са около 100mF но на 4 ома са 200-220mF и когато кондензатора е свързан последователно наистина отрязва ниските честоти но при успоредно свързване реже високите... а колкото за тоя филтър преди усилвателя имах и такъв... но просто с него свиреше повече от отвратително след като го махнах се наслаждавам на добро звучене (единствения ми проблем е че нямам безполюсни кондензатори и съм сложил електролитни)...!!!!!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|