| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 12:59 Заглавие: TV SHARP 37AM-12SC |
|
|
| Колеги телевизорът е изпълнен с процесор SDA20561-B547,памет 2402 и МС44002.На шасито пише 144BMN5.Телевизорът се включва като на тъмен фон се виждат хоризонтални линий през 2 см без картина/това не е обратния ход/ .Клиента твърди, че в началото телевизорът е тръгвал с тези линий и след 10-15 минути се е показвала картина.След като го разгледах намерих в захранването С 1000мF/16V станал на 300.След смяната се показа нормална картина с една хоризонтална линия в горния край.Оставих го за малко и след като го пуснах отново пак беше с с линийте и без картина.Направи ми впечатление че докато е с линийте не се управлява от дистанционното.Сменил съм всички кондензатори в захранването.Захранването е 103,5V, а на процесора 5V.Ще пробвам да презапиша паметта ,но видях че за този модел дават шаси 5BS което е с процесор SDA566A и не знам дали ще стане.Струва ми се ,че работата отива на процесор ,но ще бъда благодарен на всякакви мнения. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 13:02 Заглавие: |
|
|
Изпращам Ви памет,но не съм уверен,че е от нея.Проверете за пулсации и другите напрежения,колко е захранването на процесора. _________________ Димитър |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 13:47 Заглавие: |
|
|
Освен всички кондензатори в захранването смени и всички във ВО. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 14:15 Заглавие: |
|
|
| Захранването на процесора е 5V.Кондензаторите не са много ,така че сменям наред ,но досега резултат няма. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 16:54 Заглавие: |
|
|
| Смени електролита на -12В (1000микро) . |
|
|
 |
tyna Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
| Звука излиза ли ?Вижте и като извадите от скарта как е? Вижте също и вертик. импулси на осцилоскоп.Освен това -двата транзистора в стабилизаторите за 5 В (нищо че имате5 В на процесора).А и захранването на видеопроцесора.. |
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 15:26 Заглавие: |
|
|
| Колеги има някакъв напредък намерих дефектен Q510 BC338 във вертикала.Сега картината е нормално разпъната с тънка черта в горния край .Сменил съм електролитните кондензатори както в захранването така и във вертикала.Захранванията са както по схемата.Импулсите смятам че са добри на входа ,така че смятам че пролема от тук нататък остава във вертикала.Транзисторите съм ги подменил освен трите smd,но и тях ще подменя за всеки случай.Не ми се вярва проблема да остане в smd кондензаторите ,но накрая и тях щи сменям.Продължавам борбата. |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 19:08 Заглавие: |
|
|
| Проблемът ти е във вертикалната развивка.Тези чертички в горния край на екрана са най вероятно от неподходящ транзистор! |
|
|
 |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 8:22 Заглавие: |
|
|
| Докато не оправиш вертикала няма да ти дойде графика от проц. и управление |
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 7:20 Заглавие: |
|
|
| Yugo се оказа прав.Бях си направил автогол като съм сложил ВС547 вместо ВС338 понеже нямах под ръка такъв .Всичко вече си дойде на мястото .Sharpa си иска своето.Благодаря на всички които се отзоваха.Лека и спорна работа. |
|
|
 |
|