| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SVA86 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 18:45 Заглавие: Антенен усилвател за кабелна телевизия |
|
|
Може ли някои да ми даде някаква прилична схема за антенен усилвател,която да мога да ползвам в къщи защото имам няколко телевизора а сигнала на кабелната ни е лош.Благодаря предварително!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 19:17 Заглавие: |
|
|
Ще стане по-лош Трябва да го сложиш нагоре по трасето, там където сигналът е добър. С други думи работа на кабеларката. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 19:58 Заглавие: |
|
|
| има смисъл усилвателя да е у вас ако при включване само на един телевизор сигнала е добър. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 9:02 Заглавие: |
|
|
| Сигнала от кабелната трябва да бъде поне 60db ако се плаща.Разпределението на сигнала трябва да бъде с качествени сплитери а не тези жълтите от пазара. |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 11:13 Заглавие: Dada |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Сигнала от кабелната трябва да бъде поне 60db ако се плаща.Разпределението на сигнала трябва да бъде с качествени сплитери а не тези жълтите от пазара. |
Разпредели го с тези 60dB на 4 телевизора и виж резултата , ако е равен по диапазона и е поне 60 на най високите честоти може да го усилиш с толкова колкото смяташ след това да разделиш примерно :
Ако имаш 4 TV-та и го разделиш по равно с 3 сплитера 1-во на 2 и след това всеки клон по на 2 получаваш загуба от 7-8 dB демек трябва да бъде усилен предварително с поне 10 за да може и за телевизора с най дългия кабел да има сигнал .
Ако е 60 dB най слабата програма, за един телевизор повече усилване не е желателно защото телевизора започва да прави кросмодулационни изкривявания в тунера ако са повече програми и също може да започне да се вижда застъпване на програма в програма ако са наредени програмите канал до канал , получава се от това че лентата която ще пропусне изходния филтър след тунера става по широка поради силния сигнал и вече не е 8 MHz . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 11:36 Заглавие: |
|
|
Най-лесния вариант е да си вземеш 20 децибела усилвател готов той се свързва веднага на кабела на кабелната а след него с тапове си връзваш до максимум 15 телевизора. Тествано е 100% Таповете са по макс. 4 лева / усилвателя зависи от къде ще го вземеш.....
Според мен темата вече е изчерпана..............
А колкото да си направиш усилвател сам в домашни условия явно трябва да имаш мнооооооооого свободно време мерак пари за части и нерви |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 12:27 Заглавие: |
|
|
| Не искам да влизам в безмислени спорове.Предложих прост начин. В къщи съм го направил така:сплитер с три изхода със, затихване на всеки изход 7 db.Сплитера си го купих от самата кабелна и захранвам наи прекрасно три телевизора.Ако трябва да расъждаваме повече по темата трябва колегата да ни напише какво е входното ниво на сигнала, колко е дължината на наи отдалечения т.в.,колко т.в.та ще изполвува ,какъв е кабела. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 13:30 Заглавие: |
|
|
Имаше тема и за антенен усилвател
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=9662&start=0&topicshow=ТВ%20предусилвател%20ДМВ
но пък имам и усилвател за 10 лв. който е с регулируемо усилване и се води 36 dB . Лошото при него е че първия изкара 5 мин. преди да му изгори трансформаторченцето от прегряване. Е смених го и попаднах на друг който работи нормално. Не знам дали усилва толкова 36 dB но ще е достатъчно. Марка няма и не мога да дам сведения Тей че има евтини варианти но пък трябва да се внимава с тях.  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 17:07 Заглавие: |
|
|
| Най добре да отворим една тема по този въпрос . Много хора пишат неща които не са си изяснили напълно . Усилвателите за кабелна телевизия имат доста параметри и усилването не е най-важния . Личното ми мнение е че там където не достига ниво най добрия усилвател става с един MAR купен от Електрон . Дали сплитера е китайски , тайвански или Wizi не е от чак такова значение .Теорията е една и съща , само ферита е различен. Имам доста фабрични схеми на усилватели и ако трябва ще ги сканирам ( или ще ги дам на някой на хартия па той да го прави )Ако някой има желание да пише л.с. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 17:43 Заглавие: |
|
|
Да им тегля и аз една майна на моята кабеларка... под 400 MHz се хваща горе-долу добре. Обаче над тази честота всичко е сняг и мъгла. И на всичкото отгоре в ниската честота са групирали най-тъпите канали, а интересните по-нагоре.
Ясно е, че усилвател няма да ми реши проблема, но какво бихте ме посъветвали да направя. Да се пробвам ли да сменя кабели и сплитери? Или тези симптоми са по-скоро по вина на кабеларката? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|