| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
meraklia_pz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 20:59 Заглавие: луминисцентна лампа !!! |
|
|
искам с един дросел да захраня две пури,мойе ли и как става това
с два стартера ли или с един общ _________________ ЖИВЕЙ ВСЕКИ МИГ ПЪЛНОЦЕННО,ЗАЩОТО ТОЗИ МИГ Е ТВОЯТ ЖИВОТ !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 21:07 Заглавие: |
|
|
Според мен няма да стане, защото това предполага паралелно свързване на двете лампи. Така ще свети тази с по-ниско напрежение на запалване _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 21:10 Заглавие: |
|
|
То може и с микроскоп пирони да се коват, ама що ?
Дросела е "баласт" след като се запали лампата и той трябва да е оразмерен спрямо товара (лампата/е). А лампата е особен уред за който няма как да се гарантира ЕДНАКВО напрежение на запалване (тук участва пак дросела).
P.S.При положение, че са захранени от една фаза, де.
Всъщност какъв е въпроса? |
|
|
 |
petrov Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юли 2005 Мнения: 309 Местожителство: ВИДИН Skype:nikipetrov6313
|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 12:55 Заглавие: Re: луминисцентна лампа !!! |
|
|
| meraklia_pz написа: | искам с един дросел да захраня две пури,мойе ли и как става това
с два стартера ли или с един общ | По принцип става .Пример:1-дросел 40W, 2-пури по 20W и 2-стартрра(4-40W) ,като 2те пури се свързват последователно,а стартерите стандартно.Схемата съм я правил и РАБОТИ,между другото почти всички луминисцентни осветителни тела за окачен таван са така свързани... |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 15:31 Заглавие: |
|
|
така е - схемата работи с 1 дросел и 2 стартера, темата е обсъждана- проверете в АРХИВА!!! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 18:59 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | така е - схемата работи с 1 дросел и 2 стартера, темата е обсъждана- проверете в АРХИВА!!! | обаче стартерите не са от стандартните а са специално произведени за тази цел. |
|
|
 |
SNT Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 9:22 Заглавие: |
|
|
| В магазините продават точно такива тела и стартерите са 4-40 а не 4-80 |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 16:50 Заглавие: |
|
|
Възможно е. Стартерите, които са подходящи за целта се наричат "серийни стартерни" (обикновено пише "series" на стартера/опаковката му; на другите стартери, които не стават за целта пише "single"). _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 19:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 19:32 Заглавие: |
|
|
Здравейте на всички Искам само да кажа че стартера е прагов еламент който най-просто казано служи да запали лампата. За целта аз използвам кондензатор 1Mf/250V.А за да свържеш две лампи с един дросел то той трябва да отговаря на мощноста на двете лампи взети заедно. По горе ти казаха как да ги свържеш към него. Успех  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Апр 08, 2006 9:30 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | обаче стартерите не са от стандартните а са специално произведени за тази цел. |
Някога в техникума ги правехме, не съм забелязал стартерите да са по- специални, но все пак е възможно  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|