Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем-Belinea-106030

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SVA86
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Vraca

МнениеПуснато на: Пон Апр 03, 2006 15:53    Заглавие: Проблем-Belinea-106030 Отговорете с цитат

Колеги донесоха ми за ремонт една такава Belinea 19", проблема е че,при студен старт мониторът е свил по хоризонтала около 2 см от двете страни.След като поработи 5-10 мин. разпъва по хоризонтала и крие по 2 см от екрана.Според мен проблема ми е електролит в сектора за корекциите.Някои имал ли е подобен проблем,за да ми каже дали съм на прав път???И евентуално да ме ориентира по-конкретно.Според клиента го прави само на резолюция по-висока от 800х600.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Вто Апр 04, 2006 16:29    Заглавие: Re: Проблем-Belinea-106030 Отговорете с цитат

Огледай за електролит в захранването на драйвера.
Мерил ли си напрежения при свил и при разпънал екран.Какви са и къде ги мериш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SVA86
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Vraca

МнениеПуснато на: Вто Апр 04, 2006 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се че провлема ми е в захранването.То е изпълнено първично от 2 части първата е с ТДА4862 която е някакъв вид множител и чрез нея от 220 правят 400в право напр.След това разбирасе имаме КА3842В за шим кон.Та проблема ми е че понякакав начин за около 5мин работа всички напрежения се покачват плавно/напр. от 205в до 240в/вторично.Смених вс.електролити в пър.част и обр.връзка,КА431,КА3842 и никакъв рез.Остана само някои R или ZD в пър.да ми прави проблем Защото захр.на3842 се регулира и стабилизира с тиристор но забелязах че тръгва от 19в и достига 23в и мисля че от там ми идва проблема.Опитах да го /подпра/ с ценер но в момента в които тръгне да се покачва ценера се пали от греене и не издържа/PL20/.Оставих го малко да почива защото ме изнерви и по късно ще го мъча пак!Sad Моля даите идея! Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 05, 2006 7:48    Заглавие: Отговорете с цитат

SVA86 написа:
първата е с ТДА4862 която е някакъв вид множител и чрез нея от 220 правят 400в право напр.

Това е PFC стъпало.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 06, 2006 10:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Извади TDA4862 и полевака който управлява и ще разбереш дали е там проблема. Монитора ще ти работи на 220 в. нормално.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети