|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tonymony65 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 30, 2006 21:21 Заглавие: |
|
|
Относно захващането на нулата от земята?
Всеки ел. уред, който се захранва с напрежение са му необходими два проводника- фаза и нула. Електромерите също са един вид електроуреди и се захранват с напрежение, за да могат да отчитат консумираната ел. енергия. Електромерите с диск са един вид електродвигател на, който ротора (диска) се върти в зависимост от консумираната ел. енергия.
От взаимодествието на тока през токовата намотка (през нея протича консумирания ток от домакинството) и тока в напреженовата намотка се създава въртящ момент, който завърта диска, т.е. колкото е по-голям тока в токовата намотка, толкова по бързо се върти диска.
За да спре да се върти трябва да се прекъсне нулата към електромера, т.е през него да минава само фазата. Също така трябва да се прекъсне нулата от вътрешното табло (таблото в домакинството)която свързва същото с електромера. След това вземаш нула от съседа и нямаш грижи докато не те хванат и не те осъдят. Затова не го правете! Пък и за да го направиш трябва да отвориш незаконно ел. таблото, което е собственост на Електроразпределение, което пак води до съда! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tonymony65 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 30, 2006 21:58 Заглавие: |
|
|
Във форума прочетох за един специалист, който си беше направил устройство, което в определен период от синусоидата на напрежението излъчваше краткотрайни импулси, които в крайна сметка влияят на магнитния поток, който се създава от протичащия ток и така се забавя въртенето на диска в електромера. Предостави силовата част, но отказа да даде софта- напълно нормално, тъй като това е една бомба със закъснител, ако започне да се прави с комерсиални цели от неблагоразумни люде.
Да минем на устройството- ако си в блок, например на пет етажа и един вход, това означава, че на една фаза има захванати поне пет-шест домакинства. Нулевия проводник за всички е един и същ. Тогава това устройство ще връща импулси и до другите електромери- логично нали? Импулса не можеш да го ограничиш само до твоя електромер и по нататък да не минава. Импулса минава през цялата мрежа. Още не се е родил тоя дето ще го направи. От тук може да се каже, че и останалите домакинства, които са закачени на тази фаза ще имат келепир. Ами ако блока е по-голям. Нали във всеки трафопост има контролни електромери (там са електронни), с които се сравнява консумираната с отчетената електроенергия. Мисля, че ще се получи сериозна разлика- консумирано по ел. мрежата и отчетеното в трафопоста. Тогава какво следва- ами ще тръгнат да си търсят изгубените киловати и повярвайте ми ще разберат къде е теча и ще го запушат, но не за тяхна сметка. След като прочетет това не си мислете, че съм песимист. Просто и аз се опитвам да разсъждавам реално и да измисля нещо дето да е в полза на потребителите.
Както при собствениците на фирми всеки се стреми да има максимум печалба и никакви данъци, така и при консумацията на ел. енергия- всеки иска да консумира директно от АЕЦ и да не плаща. Нормално нали?  |
|
|
 |
paynera Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 23:28 Заглавие: |
|
|
| чувал сам че настроивали някакси електромерите да отчитат с около 40% по-малко срещо заплащане. ако някои може да ме сварже с хората да ми пише на [email protected] че ми писна да плащам по 300-400 лв. ток.предварително БЛАГОДАРЯ. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 9:11 Заглавие: |
|
|
| paynera написа: | | чувал сам че настроивали някакси електромерите да отчитат с около 40% по-малко срещо заплащане. ако някои може да ме сварже с хората да ми пише на [email protected] че ми писна да плащам по 300-400 лв. ток.предварително БЛАГОДАРЯ. |
Ами нали ако ти не си го платиш, аз ще трябва да ти го платя! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 9:01 Заглавие: |
|
|
| не се очудвам защо си си сложил такав аватар.кат плащаш на циганите тока --що не се оплачиш на ПАПАТА ????? |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 13:36 Заглавие: |
|
|
Наскоро гледах инструкция на електромер на actaris, който е за доста мощни консуматори и се захранва от токови трансформатори. В настройките му се задава коефициента на трансформация на тт за да отчита пропорционално електроенергията. Тези електромери обаче не са одобрени за изплозване при отчитане на електроенергия, която се заплаща. Иначе нали се сещате като му "барна" коефициента малко кво ще мери. Не знам ако си заявя по-голяма мощност в енергото дали няма да ми изпедепсат някой такъв електромер да му изпържа токовите трансформатори леко от глад и мизерия ще станем учени |
|
|
 |
Mafiota Гост
|
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 19:55 Заглавие: |
|
|
Даже вече и месец я ползвам .Забелязах че като изключа всичките си консуматори електромера не отчита нищо  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 8:00 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Даже вече и месец я ползвам .Забелязах че като изключа всичките си консуматори електромера не отчита нищо  |
Ето Коцев е намерил вярната схема, и аз работя с нея. |
|
|
 |
ant Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 15:32 Заглавие: |
|
|
Predi nqkolko meseca bqh napisal na asembler edna programka na toq princip - v nachaloto na sinusoidata dyrpa tok ot mrejata na impusli i zarejda kondenzator, kato mine maksimuma na sinosoidata vryshta energiqta v mrejata . Principa e che elektromera ima golqma otricatelna greshka pri konsumirane na visokochestoten tok. Nqmashe osobeno vliqnie vyrhu elektromera i zarqzah shemata. Ako nqkoi drug ima ideq kakyv e principa da kaje
[email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|