Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

здрав телевизор в сервиза
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 11:45    Заглавие: здрав телевизор в сервиза Отговорете с цитат

Колеги, винаги изпадам в лека паника,когато в сервиза ми докарат за "ремонт" здрав телевизор.Ама като казвам здрав значи здрав.Отварям го гледам за споики,нещо нагоряло,кърша платката,меря напреженията всичко си е наред.Някои ще каже електролитите в първичната и въобще електролитите ама примерно то е август месец и температурата е 30градуса.С една дума здрав.Въпросът ми към колегите е:Как процедирате в подобен случаи Трябва ли да се взимат пари като за ремонт.Този въпрос винаги ме е тормозил и винаги с особенна острота когато сервизът ми е пълен с апаратури на "приятели"и роднини а аз нямам пари за цигари и жена ми ме гледа лошо, ама много лошо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Поне аз процедирам по следния начин , когато го предавам казвам на клиента : "Не съм открил дефект и не намирам нищо нередно в телевизора " при което след време пак ще дойде или " Погледай го седмица две за да съм сигурен че е отремонтиран и тогава се обади "
След седмица или две както прецениш Smile Ако дойде усмихнат и каже "Евалла майсторе направил си го " може да му вземеш някой лев Smile Ама ако каже "Пак същото " тогава го поразпитай какво му е Smile Но в края на краищата смятам , че първото е най добре.Поне съвест ми е чиста .
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм се чудил каво да правя в подобен случай.Хубаво и да разпиташ клиента от какво точно се оплаква и да търсиш в тази посока.При мен не е много топло а идват телевизори които дават дефект при 30градуса в стаята и няколко часа работа-мъка.Слагал съм ги близо до печка и върху друг работещ телевизор за да отива повече топлина и да даде дефекта.Като доиде телевизор предпочитам да го пусна веднага и да питам какъв е проблема ако не се вижда.Има и друга краиност той телевизора тръгва според думите на клиента, но като го включиш при теб се оказва ,че вече не тръгва-тогава ми е по-спокойно.Много пъти идват телевизори на които уж нищо им няма тогава ги питам защо го носят ами само една жичка се е разпоила а като го почнеш тои разкопан целия.Не ги правя на всяка цена ако не видя дефекта ги връщам докато се прояви по явно.Ние на село се познаваме и всеки ден се виждаме и поздравяваме не върви да се излага човек.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 13:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Всеки телевизор който влезе в сервиза го включвам (освен в случаите когато клиента ми каже че е пушил)и приканям клиента да ми покаже какво се оплаква от телевизора. Разпитвам щателно, и в много от случаите улучвам дефекта.Най-неприятно ми е когато ми дават некачествени симптоми. И ако се случи след като го е донесъл в сервиза и телевизора е проработил,то му казвам да го остави да работи в сервиза поне ден,но има такива които не се съгласяват,но какво да правиш това е живота.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпреки че фирмата ми е "далавер-импекс" Wink не си позволявам да вземам пари на работещи телевизори. Very Happy Даже понякога ме е яд че целия е пълен с прах и го почистя с прахосмукачката но като работи нищо не му вземам защото понякога причината е дома на клиента . Или буксата му не е на ред или кабел или нещо друго и като го занесе от мен в къщи то пак е същия си дефект и тогава идва да ти каже че нищо не си направил а си му взел пари.Затова хайде от нас да мине но пък клиента е доволен и когато го донесе втори път той още от вратата казва ти оня път не ми взема нищо но сега си плащам . Така че най добре е да се спи спокойно. Laughing
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,общо взето всеки си има методика .Аз също правя всичко това,което са написали колегите по горе. Може би въпросът е повече за съвеста.Но да напиша темата може би ме провокира един случаи от преди два дни;Един клиент ми донесе телевизор, които се оказа здрав
и човека след като му съобщих,че му няма нищо на телевизора започна да ме гледа подозрително и накрая заяви:абе,ти знаеш ли от къде го мъкна тоя телевизор а ти ме правиш на глупак.Едни маистори се навъдихте.А аз си мислех, че човека ще се зарадва че не му взимам пари Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 14:37    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип на клиент никога не може се угоди. Very Happy Едно време един колега ги правеше добре телевизорите но ремонтите му бяха скъпи. А то цялата работа се състоеше в това че примерно няма картина екрана не свети той вземе че смени всички лампи и ТХОто и улучи дефекта . А ние обратно все гледахме да е по евтино сменяме едно по едно до като улучим ефектната част. Обаче клиентите казват искаме еди койси да го прави нищо че взема скъпо но пък го направи.
Друг колега учеше задочно за инжинер в София и си сложеше учебниците в чантата вземе една или две поръчки и като отиде в дома на клиента свали капака на телевизора закачи уреда по него извади си учебниците и си учи уроците. След 20 минути извади поялника запои тук там и пак почне да чете. Very Happy Накрая смени предпазителя или нещо дребно и телевизора е готов .Почне и пише по поръчката какво ли не че е правил и вземе сума ти пари но клиента е доволен че техника много време е отделил дебели книги е чел но пък направил телевизора Wink
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Затова се казва че не е трудното да произведеш нещо ,а да го продадеш т.е. да извършиш малък ремонт,да можеш да го продадеш за голям,и клиента да остане доволен че си му обърнал такова голямо внимание.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Тука си мисля че малко послъгвате.Няма клиент на тази земя които да го пуснете без пари и той да дойде и да каже наред е колко струва.Пускал съм и без пари , вземал съм и пари като преценя че на този ТВ каквото и да му стане ще го направя като рекламация но клиента ще се върне защото ми е платил.Пуснат клиент без пари никога не се е върнал.Правил съм ремонт (деиствителен) Давам го без пари под предлог (ще взема след няколко дена,и куп други причини от този род)върна се само една циганка колкото и да не ви се струва възможно , а съм давал на хора от всички категории на обществото.После те заобикалят от един километър и ако стане срещата неизбежна ти разправят "ааа ти нищо не направи той пак спря и го занесох на друг сервиз и го оправиха" дрън дрън ярени.Сигурен съм че съм прав и никой не може да ме убеди в противното.Който смята като мен нека да сложи едно Embarassed Embarassed Embarassed изчервяване от името на гост.
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 16:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Embarassed Никога не правя грешката да дам телевизор на отложено плащане или вересия,защото го губиш като клиент,по добре му кажи че е дребна работа отколкото да си мисли че те е прекарал.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети