| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
buranbg Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 11:34 Заглавие: бобина за кола |
|
|
| така зна4и искам да попитам хората от форума дали мозе някои да ми каже в бобина за високото на автомобила какво има вътре освен намотки и дали триабва да има ниакаква те4ност и колко волта дава на свещите на колата |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stefanov74 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 17:17 Заглавие: |
|
|
вьтре в бобината няма течности, а напрежението което се подава кьм свещите е от порядака между 15000 и 20000 волта _________________ АКО СЕ СТРАХУВАШ ОТ МЕЧКИ НЕ ХОДИ В ГОРАТА |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 17:23 Заглавие: |
|
|
| Бобините обо взето са различни Предполагам че става дума за модела с цилиндрична форма в алуминиев корпус Освен намотки има магнитопровод и изолация За течност поне аз не знам Първичната намотка е около 300 навивки вторичната е от порядъка на 20000 Вторичното напрежение получено при прекъсване на тока в първичната намотка е от порядъка на 15 - 20 киловолта но това зависи от цялата запалителна система Вторичното напрежение на практика е импулс със специфична форма и достига до пробивното напрежение на свещите |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 17:27 Заглавие: |
|
|
| А , има си в тези бобини налято трансформаторно масло за изолация и охлаждане.Поне така беше за по-старите модели.От по-новите не съм сигурен ама и при тях сигурно е така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 21:44 Заглавие: |
|
|
благодария за дадената информация понеже аз има една българска бобина цилиндри4на и една руска и джете са от старите модели и като ги рсклата се 4ува 4е има те4ност вътре а знаете ли дали има зна4ение кое
+ и - за6тото никаде не е обозна4ено на българската пише bat и rup а руската има 3 входа на единия не пише ништо а на 2 вк 3 вк-б незнам защо са 3 ниякои може ли да ми каже защо са 3 и кое + и - [/i] |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 6:44 Заглавие: |
|
|
Руската е с 3 извода защото братята използват едно допълнително съпротивление наречено ВАРИАТОР. Това е външно съпротивление (реотан)което е прикрепено към 2 от тези изводи.При стартиране този вариатор се шунтира от контактния ключ а след като запали тока тече последователно през него и бобината.Тоест руската бобина е с по-малко съпротивление и се използва последователно с вариатора.Българската е с по-голямо съпротивление и тя няма вариатор.
Българската +B(BAT) там се свързват +12волта а неозначения извод на чукчето.Руската ВК +12 волта и вариатора, ВКБ вариатора , неозначения на чукчето.Някои от тях са с трансформаторно масло което служи вътре за изолация и напрежението което отдава вторичната е около 15000 волта Приблизителна схема в атача  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 13:01 Заглавие: |
|
|
| много благодария за и4ерпателната информация да сте живи здрави вси4ки и да си помагаме в трудни момети |
|
|
 |
|