Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

VR Hitachi VT425E -захранване.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 11, 2006 12:57    Заглавие: VR Hitachi VT425E -захранване. Отговорете с цитат

Знам,че никой почти не ги ремонтира,но мисля да опитам ако проблема е само в захранването,ако не просто е бесмислено да се ремонтира.
Захранването е изпълнено с STK5372H.Имам схема само на захранването,но ми трябва блоковата схема на STK-то,за да разбера кои напрежения се управляват от on/off и кои дежурят.В момента ги няма 5В от 1-ви крак и 12В от 4-ти крак на STK-то.На входящия проводник на on/of към захранването няма никакви нива при натискане на power.Съмнявам се,че точно тези са управляваните напрежения.Приемам всякакви съвети.
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Апр 11, 2006 14:39    Заглавие: Отговорете с цитат

А на входа на STK имаш ли напрежението.в повечето случеи губ по едно напрежение но при теб може да е думнало цялото
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 11, 2006 15:33    Заглавие: Отговорете с цитат

На 3-ти и на 7 крак си влизат нормално,на 2-ри крак е управлението on/off.Въпроса ми е : и двете ли изходни напрежения се управляват(1-ви и 4-ти крак) и от кое напрежение се формира дежурното на проца.
Абе май ще трябва схема,така че ако някой има нека праща.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети