| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
teodorterziev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 13:00 Заглавие: ПРОБЛЕМ С ВИДЕОПРОЦЕСОР STV 2238 |
|
|
Проблем с видео-процесор STV 2236
Здравейте колеги,всички захранващи напрежения са О.К.(+5,+8V),на СКАРТА излизат видео и аудио сигналите.На R,G,B изходите няма необходимите видеосигнали.На катодите на кинескопа се подава +170V и се виждат линиите на обратния ход.Някакви идеи? Телевизора е SHARP 37GQ-20S SQUAD шаси
Имам съмнения ,че не се работи процесора ST6387B1 _________________ GSM :+359 899 35 36 38
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 21:02 Заглавие: |
|
|
Струва ми се по-вероятно да е повреден видеопроцесора,пробвайте съвета на Филипов и пуснете изхода на скарта на друг телевизор,ако превключва на различни програми, вероятността е по-голяма.Схема трябва ли Ви? _________________ Димитър |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 21:16 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Намали ускоряващото. Виж как се изработват гасящите импулси и провери R, G, B и FB. Реагира ли на дистанционно? | На дистанционно реагира,но не изработва R,G,B и гасене към платка на кинескопа.При намалено ускоряващото екрана е тъмен.На екрана не се изобразява служебната информация.Смених видеопроцесора - остава без промяна. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 21:21 Заглавие: |
|
|
А от процесора излиза ли служрбната информация? _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 21:26 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | Струва ми се по-вероятно да е повреден видеопроцесора,пробвайте съвета на Филипов и пуснете изхода на скарта на друг телевизор,ако превключва на различни програми, вероятността е по-голяма.Схема трябва ли Ви? |
Пусках изхода на скарта на друг телевизор,превключва програмите.Смених и видеопроцесора.Остана без промяна.Схема имам. _________________ GSM :+359 899 35 36 38
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 21:35 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | А от процесора излиза ли служрбната информация? |
Не съм проверил това-За първи път се сблъсквам с такъв проблем.Може ли да ми подскажеш как да проверя излиза ли сл.информация от процесора? _________________ GSM :+359 899 35 36 38
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 21:38 Заглавие: |
|
|
Имах някъде записа на паметта,теглена е от интернет,ако искате да Ви я пратя.А от процесора би трябвало да има изходи R,G,B, които да носители на сигнала за изписването на служебната информация. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 22:02 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | Имах някъде записа на паметта,теглена е от интернет,ако искате да Ви я пратя.А от процесора би трябвало да има изходи R,G,B, които да носители на сигнала за изписването на служебната информация. | Относно записа на паметта,ако неви затруднява може да ми я изпратите.Направих замерванияR,G,B сигналите излизат от процесора. _________________ GSM :+359 899 35 36 38
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 22:14 Заглавие: |
|
|
Изпратих Ви я,непременно първо запишете записа на Вашата памет/предполагам,че имате сервизното описание/Наличието на R,G,B на изходите ме навежда на мисълта,че там всичко е наред и според мен огледайте пак около видеопроцесора и по платката на кинескопа. _________________ Димитър |
|
|
 |
|