|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 20:47 Заглавие: Въпрос за ТВ Филипс9020/12? |
|
|
Имам прословутия Филипс 9020/12......ами как да кажа, нещо не съм очарован.....на булсатком съм а картината особенно на барзи движения страшно "маже"като на ЛСД(на всички канали)...( а аз го взех именно да гледам световното:( .......както и да е....имам такъв въпрос.. това със "мазането " на картината имали го и при други хора гледащи този телевизор, или нещо с моя не е наред????? имам чувството че пиксел плюса нещо се дъне .....може ли да е от процесора на ТВ-то...нещо не е наред.....50 херцовото Сони дава по добре
Да го нося ли на сервиза?
Споделете вашите наблюдения моля |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 13:04 Заглавие: |
|
|
| Всички 100 херцови телевизори със включени разни екстри "мажат" Опитай следните неща-махни всякакви филтри изчистители,подобрители и виж,друг е момента че свикналото на 50 херцовото трепкане око му се струва неестествена нетрепкащата картина,трябва време да свикне. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 15:11 Заглавие: |
|
|
| Дано да си прав Стойчо........че иначе ще излезе голяма набутка тоя ТВ........оставих го на 100 Hz Digital Scan........май дава по добре.....не перфектно но поне не маже..... |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 15:26 Заглавие: |
|
|
Нещо се обърка трябва да изключиш Digital Scan.  _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 16:56 Заглавие: |
|
|
Колеги,
Тези модели на Philips имат няколко цифрови режима, които се избират от меню Pictures > Digital Options. Ако не греша, за конкретния модел възможностите са Pixel Plus; 100Hz Digital Scan; Double Lines. Тези настройки включват и DNM - Digital Natural Motion (Цифрово Естествено Движение), което е включено постоянно при някои от тях. В ръководството е написано буквално два реда по въпроса и доста хора се объркват. Въобще ръководството е написано като за специалисти от техническата поддръжка на Philips, а не за обикновени потребители!
Освен това има функция на оптимизиране на изображението Active Control със сензор на осветеността в стаята, който може да се изключва. Тя би трябвало да оптимизира картината от всеки източник, така, че всичко да е както трябва. Друг е въпроса дали това е така.
За Булсатком нямам идея дали има RGB изход на SCART, но приемника-декодер на ITV Partner извежда само комплексен сигнал както през SCART, така и на чинча. Според мен първо трябва да се провери свързващия кабел между TV и сателитния приемник дали не прави проблем.
Ето и линк към форум за Philips 29PT9020/12 а и за други 29” модели, откъдето лично аз научих доста полезни за мен неща, които ме отказаха категорично от точно тази модификация:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24190.0.html?PHPSESSID=b09cd1f90fa7c970d87835320f20e947
Аз самия се убедих, че на лош и слаб сигнал от кабелна например, картината на Philips 29PT9020 и 32PW9520 е ОТВРАТИТЕЛНА!!! Наистина при включен Pixel Plus 2 забелязах не точно “мажене”, а картината при бързо движещи се обекти е странна. Мести се ръка например и контраста само на нея пада (не на цялата картина), а когато спре след около секунда изображението й отново е контрастно. Разбира се, това се забелязва, ако се гледа отблизо – до 1-2 м.
Сега чакам да видя новите модели 29PT9521 и 32PW9551, които ще имат и HDMI вход, както и Component. Дано само не са по-зле от 9020!!! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 17:10 Заглавие: |
|
|
| Всички цифрови обработки натоварват и без това работещите на тежък режим (предвид битката за ефтинност) пикчър-процесори.Поставени са може би за да се напълни пакета екстри от търговска гледна точка,но правят картината неестествена.Според мен чистото 100 херцово сканиране и една добра кабелна,са напълно достатъчни..... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 18:20 Заглавие: |
|
|
Stoy40, сега съм на 100 Hz.....дава малко на квадрати като го гледам на 2 метра,но на 4 е добре- поне не "маже"
Gena,предлагаш да си сменя SCART-кабела...може да си прав, този които ползвам ми го дадаха с приемника на булсатком......ще си взема нещо добро (Hama например) ......дано да е от него. Утре ще кажа резултата |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 8:59 Заглавие: |
|
|
Гост
Съветвам те да прочетеш внимателно написаното във форума за избор на телевизор:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24190.0.html?PHPSESSID=b09cd1f90fa7c970d87835320f20e947
Там собственици на този TV са пробвали и са написали точните (според тях) режими и настройки на картината. Като изключим проблемите с геометрията, споделят че нещата са се подобрили значително. Не помня точно, но мисля, че може да се настройва и нивото за цифровото шумоподтискане - DNR. Положенията са off;min;medium и max, като средно е по подразбиране. Пробвай на min или off.
HAMA имат и калпави кабели, затова бих ти препоръчал SCART-SCART 21pin от Pro серията им. Тя се отличава по зеления фон на опаковката. Не е кой знае какво, но поне са се постарали да сложат OFC (безкислородна мед) кабел и позлатени конектори. Не знам цена, но едва ли ще струва повече от 15 лв. за 1,5м.
Аз ползвам позлатен кабел Thomson 1,5m, който купих по-миналата година от Техномаркет за 25 лв. Той е наистина OFC, сиви метални конектори затворени с винтове, позлатени клеми и двойна екранировка. Единствения му недостатък е, че поради по-голямото тегло ако не е се включи достатъчно сигурно към буксата се измъква от нея.
Stoy40,
При правилни настройки и качествен сигнал картината на Philips 29PT9020/12 се доближава до тази на моделa на Sony от 2003 KV-29FQ85 и до тази на KV-32FQ86 с 100 Hz Advanced Digital Motion. Там също има още един режим на 100Hz - Digital Scan. Обаче в нито един от двата режима не забелязах "мажене", да не говорим за цифрови артефакти във вид на квадрати в картината.
В упътването на Philips е отбелязано да се превключи от Pixel Plus на някои от другите, ако "halo ефекта (ореолите около контурите) ви дразни". |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 17:22 Заглавие: |
|
|
Gena прочетах много внимателно всички неща написани там....направих ги......има леееко подобрение....най добре се гледа както ти каза с DNR off......мисля че като сменя и кабела ще се пооправи още малко.....и май това ще му е максимума:) ..........
P.S.
Значи съвета ти е да не го нося на на сервиза......просто той си дава така |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 12:25 Заглавие: |
|
|
Гост,
Не смея да твърдя, че всички екземпляри на модела си дават така - на квадратчета. Но може би от 4-5, които видях по различно време в един и същ магазин двата бяха както при теб. Даже и един 16:9 32PW9520/12! Там бяха включени обаче по ВЧ (антенен вход) на собствена тяхна сателитна система. Освен това на единия телевизор даже кинескопа беше монтиран накриво и завъртян на 5 градуса наляво спрямо вертикалата.
Мога да те посъветвам да не бързаш с носенето в сервиза, поне защото с опаковката TV тежи 54 кг. Освен ако не е наблизо. Мисля, че официално Philips се обслужват от ПАН Сервиз, но не съм сигурен.
1.Когато го купуваше, на какъв сигнал изпробва TV и имаше ли такива проблеми в магазина? До 3 дни от покупката можеше да го смениш с друг екземпляр или да го върнеш обратно по закон!
2.На DVD източник има ли ги проблемите или само от сателита?
3.Всички свързани с TV устройства ги включи на един контакт с разклонител, ако не са ти включени по този начин.
4.Провери настройките на сателитния си приемник в частта за свързване към TV. Доколкото разбрах "квадратчетата" се получават при слаб сигнал на антенния вход на TV, а при теб не би трябвало да има такъв проблем, защото нивата по НЧ (чинч и scart) са стандартизирани.
5.Пробвай с нов кабел SCART.
6.Ако имаш възможност включи BULSATCOM към друг 100Hz TV или поне към 29" такъв.
7.Обади се на безплатния телефон на BULSATCOM или провери на сайта им за подобни проблеми в раздел форум. Ако не, напиши им за твоя случай.
8.Ако нищо от това не помогне, занеси го в сервиза и дано там ти помогнат!
Моля те, напиши после резултата, че и аз съм се засилил да купувам Philips, но модел 29PT9521/12!
Не, че очаквам чудеса от него, но просто всичко останало е още по-зле! Особено след като Sony спря производството на всичко с кинескопи над 21". |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|