|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 20:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря за препоръките Gena.Ще се опитам да ги направя.......по точка 1 мога да кажа....Филипса го взех от техномаркет европа, а там сигнала беше на кабелна с лошо качество. При молба да включим ДВД те ми пуснаха някакжо тестово ДВД( от тези които са правени за плазмите-с много добро качество) и даваше добре. След като го взех в къщи го включих на кабелата......а тя е с гадно качество, така че не можех да преценя от ТВ-то ли е или от кабела....Преди 10 дена си взех булсатком....и от там се разбра че май е ТВ-то, защото на едно СОНИ на 5 години(50HZ) дава по добре от колкото тоя Филипс .....Дуго....всички неща са на един контакт със разклонител........
За другите неща ще пробвам и ще кажа |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 21:45 Заглавие: |
|
|
| Гостенино ,проблема ти идва от самия сигнал от Булсатком ,бавен им е битрейта и оттам пикселизацията ,ако ще и плазма да си туриш -по-зле ще стане! Ето чети тук - http://www.dvb-bg.com/showthread.php?t=4644 |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 13:54 Заглавие: |
|
|
ELP,
Благодаря, че отвори и моите очи за "качествата" на родните DTH оператори! За липсата на RGB видео и цифров аудио изход от приемника на ITV знаех отдавна, но все пак за тези пари не може да се очаква кой знае какво. Сега чак се сетих, че липсата на по-качествени интерфейси говори за нивото на самото оборудване, ама нейсе.
Въпреки това наивно си мислех, че поне през сателит програмите ще бъдат що-годе на ниво. В Бургас две от кабеларките предлагат "цифрова" телевизия и радио канали по кабел, но доста от хората се оплакват от качеството на услугата. Там е разбираемо, като се има предвид остарялата коаксилна преносна мрежа, многото пасивни и активни устройства по нея и т.н. Обаче за сателита bitrate 2,5Mbps е направо гавра с клиентите. Аз гледам DVD на 21" Trinitron и bitrate 6Mbps ми изглежда отвратително, така че им съчувствам на хорицата с по-големи и качествени дисплеи.
В заключение искам да напиша, че открих в един стар каталог на Philips за България приемника на ITV, 2001 модел мисля беше. Той естествено беше и най-слабия. Обаче за останалите два модела просто нямах забележки - RGB, цифров аудио изход, 4000 програми и т.н. За съжаление пишеше, че единия е само за Холандия, а другия се доставя за Германия и Австрия.
За Булсат нямам никаква информация, но приемника ми изглежда много "жълт" поне на снимката в сайта.
С две думи излиза, че у нас дори и да си купи човек качествен дисплей, няма как да използва реалните му възможности. Дори ще съжалява, че се е изръсил над 1000 лв., като и за 800 може да получи същото "качество" от родните оператори! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|