Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sharp 70CS03S - развивка.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 12:09    Заглавие: Sharp 70CS03S - развивка. Отговорете с цитат

Колеги донесоха ми този ТВ от някакъв майстор,който не е можал да се справи с проблема.Видеопроцесора му е TDA8375AH.Захранване има,заработва нормално,но няма развивка и след 5-6сек. захр. изключва.Захранващите напрежения на TDA8375AH нормални,но импулси към високото няма.Нямам опит с този процесор,та затова исках да попитам дали ГХО се блокира от нещо друго или е заминала интегралната схема.А пък и монтажа е един усложнен...,всичко е SMD.
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

На този ако му викаш сложен монтаж.Доста често дефектира TDA8375AH. и точно H out.Процесора я пуска и ако не тръгне всичко нормално гаси захранването.Изхода откачен ли го мериш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Разкачена е веригата към драйверния транзистор,постоянотоковото U към H out си е 8V и няма импулси.Забелязах,че липсват крайните тр-ри на единия канал на звука,а на другия канал единия краен е сцепен и нагорял.
Значи и аз взех да се съмнявам в интегралната схема,но съществува риск при смяната,малко е скъпичка,да се окаже,че има доста съпътстващи повреди.Както се казва може здраво да го е бил тока.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

На този телевизор крайното на звука работи в клас D,като май генератора е един за двата канала,ако спре и фърчат транзистори.Имал съм там пробил керамичен кондензатор SMD 100nF....
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 15:14    Заглавие: Отговорете с цитат

ако няма импулс на идхода на чипа и е захранен-значи самия чип е пляснал-много често "ивление" за тия Шарпове.Иначе правят проблеми по драйверното стъпало-направено е с един малък смд-транзистор и не тръгват със всякакъв краен на редовата-иска си оригиналния.Аз слагам къвто имам BUH (примерно 515,517,1015) и си бачкат без проблеми
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

По скоро драйвера е проблем аз ги заменях със ZTX1051,след това тръгва с пвечето BU.Кондензатора върху който се изработват минус 10 волта за емитера на драйвера задължително се сменя,ако подсъхне 10 % няма старт,най странното е че неможе и да се сложи по голяма стойност,пак не стартира....разбита се тези операции след като дойде импулса от TDA...
Върнете се в началото
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря колеги,за изчерпателната информация.Клиента ми го завеща и пое към Техномаркета.Остава да го сборя за собствено удовлетворение.
Успех на всички!
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега факир съм на тия Шарпове Wink Само за 10 минути ги разкулачвам кутиите в гюма шаситата ги пращам на колеги / едно на Весо в Ботевград другото на един колега от София /и за мен си оставя за спомен говорителите Very Happy Very Happy Very Happy
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 15, 2006 9:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бе не го плаши колегата-такива Шарпове съм правил стотици и не се сещам да има кой знае колко закучили се нестанали-стават си както и всички други телевизори,но е малко повечко мъчението.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети