Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да шарна интернета?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 10:20    Заглавие: Как да шарна интернета? Отговорете с цитат

Здравейте искам питам ако има някой който го е правил..:
Интернета ми е с кабелен модем и ми го пускат по мак адреса на лан картата…Через емулатор на мак адреси мога да пускам интернета на произволен комп . обаче само на един а аз имам три Sad , има т.н. рутери …та за тях ми е въпроса могат ли да се включат вместо комп. и дали може да им се зададе произволен мак?,и как се свързват другите комп. и накрая ако има такова животно..кое е марка модел цена и от каде
Благодаря
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Хардуерните рутери са по 40-ина лева, взимаш един и го свързваш към кабелния модем, и от него захранваш още 4 РС-та. Иска малко да се пипне рутера през мрежата и да се настрои, но това става лесно, има си го в упътването.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lordvlado
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 17:50    Заглавие: Пробвай с прокси Отговорете с цитат

А защо не пробваш с още една лан карта. От нея пускаш към суич, а от там към всички компютри. На твоя (първия) комп инсталираш прокси сървър и съответно локалната мрежа трябва да настроиш. Особеното е, че първият комп трябва да работи за да има нет на другите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Апр 14, 2006 18:51    Заглавие: Re: Пробвай с прокси Отговорете с цитат

lordvlado написа:
Особеното е, че първият комп трябва да работи за да има нет на другите.

е това не е желателно..мисля че съм намерил решение... благодаря на Пампоров...закривам темата
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети