| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 21:49 Заглавие: V.Tarnovo 883 |
|
|
| В.Търново 883, няма картина, има растер с обратен ход, видео с ТДА3505, в схемата влиза видеосигнал, но на изходите няма. SSC има; 20 крак (ЯРКОСТ) е забит на 0,8 В , а иначе се подава нормално от процесора. Някой да знае къде е проблема? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 21:57 Заглавие: |
|
|
Голямо мъки е с тия RGBта. Колкото съм ги мъчил нито едно не съм направил да работи като светът.Виж и направо смени един диод по памет го помня намира се в ъгъла на платката близко до куплунга с кабела за синия цвят. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 22:12 Заглавие: |
|
|
пробвах, но не е от там, а преди това съм проверил всички диоди и транзисторите в баланса. Преди много време ми се случвала такава повреда, но беше диод за SSC импулса и не помня кой номер В.Търново беше |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 22:23 Заглавие: |
|
|
Дано не се отплесна утре да видя в сервиза си имам схема само на RGBто и на нея съм си отразил някой дефетки.Чукни ми по кюто по някое време ако забравя  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 14, 2006 23:47 Заглавие: |
|
|
| 39 ома под мчу здраво ли е успех |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 15, 2006 7:12 Заглавие: |
|
|
Тук съм си отбелязал че когато пробие Д7 свети ярко с обратен ход. А това 39 ома съпротивление когато прекъсне по моите науки екрана остава тъмен Ако имаш смени направо и трите KF423.Те правят големи мизерии. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 15, 2006 16:49 Заглавие: Тук съм си отбелязал че когато пробие Д7 свети ярко с |
|
|
| пробвах но няма ефект |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 15, 2006 17:09 Заглавие: |
|
|
Ами ако имаш наблизо гюм за боклук айде в гюма и нямаш проблем  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 15, 2006 20:50 Заглавие: |
|
|
| Коцев правилно ти каза.И ако си убеден,че проблема ти е в RGB модула все още може да се намери такава платка в магазините на "Пасат"Остава да извадиш късмет и да улучиш работеща такава,защото тия ,които се продават са стари отремонтирани,но съм си купувал и обикновенно няма проблем. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 15, 2006 21:10 Заглавие: |
|
|
| Платката може да се смени и с по-стария и вариант-с малките интегрални схеми.Тогава ще можеш да "изцедиш"кинескопа докрай а това може да е още 4-5години.Само трябва да се инвертират R-Y и B-Y.Ако се интересуваш ще ти обясня по-подробно. |
|
|
 |
|