| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
martins Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 10:30 Заглавие: Sony CDX-4170R - прескача |
|
|
| Здравейте имам следния проблем. Имам CD плеар Sony CDX-4170R, до преди 10 - тина дена захранваше 2 бр. говорителчета без никакъв проблем но скоро сложих 2 елипси при което като се увеличи плеара започва да прекъсва /особенно докато работи двигателя на автомобила/. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vesoel Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 11:58 Заглавие: |
|
|
сонито ти е втора употреба,нали ?
по твойте приказки ако продължа да разсъждавам , значи при движение на автомобила става още по зле , така ли е
като си включил предните два говорителя сонито е работило на границата му при запален двигател , след като си сложил две елипси вибрацията на купето при по силен звук става по голяма и би тябвали ако съм прав да си извършиш ремонт на плеара (оптиката, профилактика). |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 12:05 Заглавие: |
|
|
| vesoel написа: | сонито ти е втора употреба,нали ?
по твойте приказки ако продължа да разсъждавам , значи при движение на автомобила става още по зле , така ли е
като си включил предните два говорителя сонито е работило на границата му при запален двигател , след като си сложил две елипси вибрацията на купето при по силен звук става по голяма и би тябвали ако съм прав да си извършиш ремонт на плеара (оптиката, профилактика). |
Едва ли проблема е от това.По скоро не му стига тока или масата към купето не е добра.Пробвай да писнеш захранване направо от акомулатора с прилично дебели проводници _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 12:15 Заглавие: |
|
|
| Значи като е на радио го няма този проблем, но предполагам защото нивото на звука от тунера е по ниско от колкото от Cd-то, но преди този плеар съм вързвал един Pioneer и нямаше този проблем. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 14:14 Заглавие: |
|
|
| 100% захранването ти плува - иска здрави връзки и поне 2-3 квадрата кабели |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 14:35 Заглавие: |
|
|
защо подвеждате момчето , вие прочетохте ли какво е написал той.
захранващите кабели за едно радио , 3 квадрата не са ли малко.
може би предпазителя на сонито е поне 40 ампера , то е максимум 15
колега martins, прочети какво съм ти писал и ми отговори ако искаш.
Последната промяна е направена от vesoel на Вто Апр 18, 2006 10:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 16:58 Заглавие: |
|
|
абе момчето да си пусне 2 кабела за проба от акомулатора пък тогава ще видим.И да си види връзките към колоните-да не би някой кабел да опира към маса от тези на коллоните _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
kokenov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 17:10 Заглавие: |
|
|
При наличието на 4 колони стъпалото започва да грее повече и температурата в CD-то става по голяма и оптиката не може да чете диска проблем при всички по стари CD!!!!!!!!!! Имаш нужда от нова оптика но не си заслужава!!!!!!!
vesoel 99% от авто касетофоните са с по 10 ампера предпазители 40 ампера имат авто усилвателите които са над 100 вата!!!!!!!!!!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 18, 2006 8:11 Заглавие: |
|
|
Наистина и друг път съм забелязвал че плеара грее много, дори е давал грешка и е спирал. Най - вероятно наистина е оптиката, ще го закарам някъде за профилактика и ще пусна кабели директно от акумулатора. Но интересното е пък че по дупките рядко прескача. А възможно е и да се получава от това че са ми тънки кабелите към задните колони /мисля че са около половин квадрат/. Но пък преди имах 2 17 см. Pioneer-а отзад и нямаше такъв проблем.
Забелязах че си пускам Cd-то без да е запален двигателя и свири до едно ниво на звука, след това паля двигателя и почва да накъсва. Но пък докато накъсва нито премигва дисплея нито нищо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 18, 2006 10:44 Заглавие: |
|
|
| kokenov написа: | При наличието на 4 колони стъпалото започва да грее повече и температурата в CD-то става по голяма и оптиката не може да чете диска проблем при всички по стари CD!!!!!!!!!! Имаш нужда от нова оптика но не си заслужава!!!!!!!
vesoel 99% от авто касетофоните са с по 10 ампера предпазители 40 ампера имат авто усилвателите които са над 100 вата!!!!!!!!!!!! |
ами колега чети внимателно аз не сам каза че трябва да сложи 4 кв.кабел за плеъра му това бяха глупости които написаха по горе такива кабели се монтират за стъпало с поне 25а на горе.
Щом завода производител е сметнал че 0.5-1кв.кабел е достатъчен за едно радио колега bai_tishan значи е така,няма кво да го мислите. а колкото до кабелите ако той си прекара направо от акумолатора най вероятно не знае че на токовия кабел се слага предпазител и е дста вероятно да си направи беля.
апък температурата няма нишо общо с оптиката ,наистина грее повече стъпалото но това във този случай е нормално за този кас., ако на момчето му трябват по добри захр.кабели както казвате вие той щеше да пише че касетофона му дава дефект като премигва или дава eror12 , така че отново ви казвам проблема е в оптиката 99.9% , трябва да се почисти,регулира тока на лъча или да се подмени с нова,ако съм го разбрал добре че му прескача и накъсва звука од диска , а нова е към 40лв. и напротив заслужава си защото тогава цд-то става ново и поне още 2 год.ще работи.
Последната промяна е направена от vesoel на Вто Апр 18, 2006 11:10; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
|