|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dido_Lovech Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 17:55 Заглавие: aDSL |
|
|
Виждам доста мнения за BTK и aDSL услугата. Ето какво е при мен - става въпрос за Ловеч, град верно областен, но малко встрани от всички комуникационни магистрали и доскоро проблемен за интернет доставка до самия град. Иначе в града доста развита мрежа от частни доставчици. aDSL услугата се доставя в Ловеч някъде от септември 2005 по магистрала идваща от Плевен (отклонение от отичната магистрала на БТК). Верно още от самото начало ползвам aDSL на max - първо 1МBit, а после като го пуснаха на 2 вече 2Mbit канал. Услугата е чудесна. Ползвам го служебно и Download-а ми стига някъде малко над 200, но не за всеки Download разбира се. Усеща се някакво ограничение за сваляне от Data.bg. Става доста бавно, но единствено от там. Чух някакви слухове, ч ете имали нещо против тази услуга на БТК и начроно ограничили скоростта към БТК, но дали е верно кой знае.
Относно рутера и ограниченията или какво губите. За тези които твърдят че губят някои OnLine услуги, игри и дори инетбанкиране ще обясня - модема има вграден рутер (1 входяща и 2 вътрешни мрежи) с NAT сървер. За по-голям коефициент на сигурност БТК доставят рутера със затворени булшинството от портове, НО при позвъняване към HelpDesk тел. 070017111 само заявете кои портове (или всички) искате да ви отворят или пренасочат към IP на машина от вътрешната ви мрежа го правят и получавате всичко, което искате. Инетбанкиране позваме от години и ... просто беше немислимо да се съгласим на интернет доставка която ни оганичава в тази посока.
Има още един важен момент разбира се - абонаментите, които доставят БТК като aDSL услуга се делят на 2 групи: за домашен и бизнес потребител (BIZ), като няма значение че искате за вкъщи, можете да получите и BIZ услуга. Естествено ако ви изнася, защото е малко по-скъпа. Всички BIZ потребители имат право на постоянен (статичен) IP адрес, НО само ако си го заявите излишно. Не го ли заявите, гаранция, че са си направили оглушка и ще получите динамичен адрес и естествено няма да получите улугите, които изискват постоянен IP адрес.
До тук хубавото. Ето как обаче БТК пак си е БТК когато имате проблем. Бях много доволен от услугата. Чудесна скорост и почти безотказен достъп (мнооого рядко пропада за малко). Преди месец обаче започна редовно забиване на модема. Един път от HelpDesk-а ми кажат "... ама имате голям трафик, вероятно теглите яко торенти и от това забива ...", друг път " ... ама вие от час нямате никакъв трафик и сигурно затова забива ...". Е, в един момент ми писна и направих един скрипт на всеки 5 мин. правя ping навън и резултата в един текстови файл заедно с датата и часа. С две думи непшрекъснат тест и сами си търсим причината. Сума вреем ни прехвърляха от един на друг, докъто ... накрая се оказа, че и ккато включим теелфон там яко пращене. Оказа се изгорял чип на главата на БТК. Вдигнахме вой, дойдоха от градска мрежа, смениха го и пак всичко е О.К. Само дето докъто ги накараме да дойдат от градска мрежа казват "Щом има aDSL търсете тия от aDSL-а", от aDSL казват "Ама линията изглежда добре ще я видим пак" и ... до там ... Най-много да ми го рестартнат отдалечено, но и това не всеки път ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 18:20 Заглавие: |
|
|
Dido_Lovech, само не разбрах какво искаше да кажеш с това есе
Ако целта е да се оплачеш от БТК-то, можеше да го направиш и по-стегнато. Таман се беше "кротнала" тая тема от 2 месеца. |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Апр 18, 2006 20:43 Заглавие: по темата |
|
|
В момента съм на 512/256 пакет, с 24 месечен договор и плащам 21.50 лева на месец без ДДС.Мен лично ми харесва предлаганата от БТК услуга.Някои от темата беше казал, че модемите забивали от торенти - е да Ви кажа за 2 години един път не ми е забил модема от каквато и да е причина.Просто го рестартирам на 10 дни с компютара и до сега не съм имал проблем от страна интернет. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 18, 2006 21:23 Заглавие: |
|
|
| А защо в сайта на БТК не виждам такъв пакет с такава цена,или е някакъв вътрешен бонус. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 7:04 Заглавие: ре |
|
|
| fikret написа: | | А защо в сайта на БТК не виждам такъв пакет с такава цена,или е някакъв вътрешен бонус. |
Договора е за 24 месеца.А ако има и още нещо незнам, когато отидох да преподписвам, ми обясниха това за месеците ... _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 11:35 Заглавие: |
|
|
Така за забиването на модема стигнах до следният извод ... тъи като деля нета с един съсед и използвам един хардуерен рутер след модема ... всичко си беше ок до преди няколко седмици... когато започнаха проблемите с забиването на модема ... има-няма половин- един час и модема излезне в почивка чудя се и се мая какво става тука .... омръзнами да се бласкам и започнах с експериментите .. какво ли не правих но забиването на модена си продължаваше ... и на края реших да пробвам да остане само един на рутера .. защото си помислех че може би рутера е слабичък и като го натовариме и тои прави така да забива модема .... и ето резултата една от вечерите бях сам в мрежата когато съседа го нямаше от 22-часа някаде бях си нагласил да дърпам торент който пълнят максимално канала и да знам че модена и рутера ще са максимално натоварени ... и една мирка за индикация кога и за колко време сам бил дисконектнат ... бях си навил телефона да стана кам 7 часа да видя какво с танало преди съседа евентуално да се е събудил и да е почнал да ползва нет .... wow от 22 до 7 часа всичко си е ок ... лягам пак и ставам кам 9 часа и гледам съседа е на линията а модема в 8:15 е забил ... воалла така .. проблема е ясно че не е в моя телевизор а в този на съседа ... на разследването края му се виждаше както и на мойте мъки .... в последствие разбирам че съседа преценил че няма нужда от антивирусна програма, и към него се е лепнал някой бацил кам него които праща множество пакети който са малки по обем и скорост , след което модема увисва от толкова мн заявки
Това е моето заключение за забиването на модема ... един приятел и тои дели нета но с повече юзери и при него се беше получило същото нещо ... и след изключване един по един от мрежата установи че и един от неговите юзари и тои нямал антивирусна  _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 11:52 Заглавие: Re: по темата |
|
|
| hapy_boy_21 написа: | | В момента съм на 512/256 пакет, с 24 месечен договор и плащам 21.50 лева на месец без ДДС.Мен лично ми харесва предлаганата от БТК услуга.Някои от темата беше казал, че модемите забивали от торенти - е да Ви кажа за 2 години един път не ми е забил модема от каквато и да е причина.Просто го рестартирам на 10 дни с компютара и до сега не съм имал проблем от страна интернет. | Днес звънях в информационния център на БТК и ми казаха че при сключване на 24 месечен договор цената става 26.50 без ДДС.И сега на кого да вярвам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 17:55 Заглавие: Re: по темата |
|
|
[/quote]Днес звънях в информационния център на БТК и ми казаха че при сключване на 24 месечен договор цената става 26.50 без ДДС.И сега на кого да вярвам.[/quote]
Ако искаш мога да сканирам сметката ми за месец март нали почнаха да ги издават по по модерен начин, и да видиш какво пише за ADSL-а ми. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 18:03 Заглавие: |
|
|
Вчера ми предложиха същия пакет-договор за 24 месеца,скорост 512 К,безкрай,цена 31,20 с ДДС. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 18:58 Заглавие: ре |
|
|
| Ditronix написа: | | Вчера ми предложиха същия пакет-договор за 24 месеца,скорост 512 К,безкрай,цена 31,20 с ДДС. |
Сметката е на следният линк: http://freed.hit.bg/Copy%20of%20Untitled-11.PNG
Някои данни съм ги изтрил нарочно, за да не се злоопотребява с тях. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|