Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

информацийка малко ако може
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kala82
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:53    Заглавие: информацийка малко ако може Отговорете с цитат

Интересувам се за дъно Gigabyte GA-6WMM7 дали мога да ъпгрейтна биоса си и ако може как да го направя. Smile
Предварително благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Принципно става като посетиш сайта на фирмата и там ще видиш има ли нов БИОС. А префлашването става със софтуер, който обикновено върви с новия БИОС. Създава се дискета или диск и се зарежда от нея/него. Ако имам време по-късно ще видя какво има за тоя модел.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 9:00    Заглавие: Ре: Отговорете с цитат

Download Drivers - Motherboards - Gigabyte - GA-6WMM7 - driver25565.zip
Ето един линк:

http://www.driverfiles.net/Motherboards/Gigabyte/GA-6WMM7/download/page,sh,44413,2106,26,.html
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 9:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, ето тук - http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_DownloadFile.aspx?FileType=BIOS&FileID=10179 има последния рилийз (има и по-нова бета версия, но не ти я препоръчвам). Принципно флашването става с бутваща дискета (start-up disk), която се прави най-добре под Windows98 или 95. На нея записваш и файловете, които се получават след разархивирането на сваления от линка motherboard_bios_6wmm7_f6.exe - препоръчвам ти да запишеш тия файлове върху стартъп дискетата, но без autoexec.bat файла. Като рестартираш компютъра, влизаш в БИОС сетъп и настройваш първо зареждащо устройство да е флопи, поставяш получената преди това дискета и рестартираш, като преди това запазваш направените в БИОС промени. Като стартира от дискетата компютъра, пишеш команда flash860 6wmm7.f6 /-i, компютъра започва префлашване, а ти се молиш да не спре тока през това време и ако имаш късмет всичко ще е ОК, ако нямаш - получаваш "мъртъв" хардуер. Успех.
Върнете се в началото
kala82
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за инфото знам че има вариан да си прецакам хардуеара ще рискувам нямам особенно какво да губя! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак съм аз флашването стана обаче имам проблем сега с хард диска си дава ми грешка и не ми го активира въпреки че сега всичко си прави на auto!
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Пак съм аз флашването стана обаче имам проблем сега с хард диска си дава ми грешка и не ми го активира въпреки че сега всичко си прави на auto!

С други думи не ти намира харда ли? Виж в менютата на БИОС-а няма ли HDD Auto detection и ако има оттам трябва да го разпознае. Ако и така не стане намери Load BIOS defaults и активирай тая опция.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Нестава братче аз понеже съм с 2 харда и се получава нещо като конфликт понеже са на една шина и не мога да ги подкарам това е има някаква опция може би която трябва да се изклучи ама незнам точно коя е и мисля да пробвам да го флашна пак само че с по стар ъпдейт пък квот стане Sad
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Нестава братче аз понеже съм с 2 харда и се получава нещо като конфликт понеже са на една шина и не мога да ги подкарам това е има някаква опция може би която трябва да се изклучи ама незнам точно коя е и мисля да пробвам да го флашна пак само че с по стар ъпдейт пък квот стане Sad

Сигурен ли си, че джъмперите на тия два харда са коректно поставени - единия на "master", другия на "slave"?
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Всякак пробвах и не стана не можах да флашна и бета версията която не ми препоръча но аз реших да опитам и ми съобщи 4е не е за моето дъно смисъл че е старо или нещо такова ами май това ще е за сега рових се за оригиналния биос из гоогала ама нищо сега работи на един хард но и на него ми да някакви грешки и май ще сменям чипа и ще си копувам нов биос! Confused
ако се сетиш нещо за някакъв вид въстановяване на стария биос сега е момента Smile ако не ще карам по тоя план дет съм го замислил и ще похарча малко пари!!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети