Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помагайте спешно, умираме от студ
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом още не ти е умряло чувството за хумор,ще успееш!Почакай малко,може и да му дойде акъла Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
airclima
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами вие си ги скапвате сами климатиците защото ги гасите и пускате на нощтна така компресора се скапва много по бързо. За да нямате проблеми трябва да ги ползвате постоянно само с намаляване на температурата без да ги гасите.Сега за твоя първо погледни дали тръгва вентилатора на вътрешното тяло може на вентилация ако тръгва до тук ок. После пусни го на топло и пробвай на външното тяло с пробна лампа на изводи 1 и 2 дали има зхранване ако там има захранване но не тръгва компресора може да е термозащитата на компресора или самия компресор. Ако няма захранване има друга защита във вътрешното тяло която може да е прекъснала.Но като цяло ние с колегите си им казваме на Осаките (осирака) Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
MegatroniC
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

климатика ми винаги е работел по 24 часа зимните месеци. Вентилатора на вътрешното върти, на външното не, лошото е е че е под прозореца и немога да го стигна за да проверявам изводите. А тия защити като са се включили как се изключват ?!?
Върнете се в началото
airclima
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

На външното има една термо защита тя е на първия кабел и едно черно като монета с два извода може да е на ламарината кадето са кондензатора и релето а може и на самия компресор да е монтирана погледни тук на тия снимки се вижда добре http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=13133&topicshow=Проверка%20на%20компресор%20на%20климатк%20дали%20е%20изгорял%20-%20как%20?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
MegatroniC
Гост

МнениеПуснато на: Съб Дек 24, 2005 16:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички, климатика вече работи : Laughing И то как стана номера направо ме учуди. След много опити там с изключването от мрежата с оставянето да бачка докато се оправи не стана и реших да хващам отверката Very Happy Като отворих капака на вътрешното тяло и развих предпазния капак към платката, на вътрешната му страна пишеше за различни възможни повреди и причините им, за моята пишеше че щом мига индикацията OPERATE постоянно, значи е прекъсната електрическата връска между вътрешното и външното тяло. Понеже за да стигна по навътре до платката трябваше да махам целия преден капак си викам, първо ще проверя вънщното тяло е поне по лесно се развива (направо се развива траничен капак и имаш достъп до електрониката) за да замеря с уред дали там има напрежение, замери имаше и в момента в който бях решил вече да махам капака на вътрешното тяло, компресора забвъмча Shocked странно но предколедно Very Happy
Весели празници на всички Exclamation
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Дек 24, 2005 18:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами весели и ТОПЛИ Коледни празници!Аз днес също реших проблема с моя климатик,който се беше скапал-бях пуснал и аз въпрос но в друг раздел.Всички колеги предполагаха за намалено количество на фреона.Търсих кой да го презареди,но в Провадия такъв човек няма Exclamation Question Тогава от Варна един специалист ме посъветва да проверя термосензора на компресора,като ми обясни подробно къде се намира и с какво да го сменя.Вчера ходих да Варна,купих терморезистор 15К и днес го подмених.Климатикът ТРЪГНА Exclamation Просто като се запролети ще трябва да го отворя пак и да сложа по-подходящ терморезистор-херметизиран.Та това е!Предколедно проблемите се решават един по един.Остава само да си пожелаем през Новата Година да ги имаме по-малко!!!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети