|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 22:45 Заглавие: |
|
|
Няма как ти се връзва,защото това е стойноста която се полу4ава при из4исленията,а не на кондензатора който ползвам.Не те разбирам погрешно просто несма се разбра ли  _________________ няма начин да няма начин |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 23:00 Заглавие: |
|
|
| Ок, така да е! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 11:05 Заглавие: |
|
|
| Много е голяма тази стойност според мен виж да не си объркал броя на нулите,когато правех филтри по средата кондензаторите бяха 10 uF |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 12:50 Заглавие: |
|
|
| Я да попитам че нещо не ми става ясно - сметнал си филтъра, и там кадето е за нискочестотния говорител няма закачено нищо? Ако е така - сложи си там нискочестотен говорител с подходящо съпротивление и нещата ще си доидат на мястото. Като ти сметне XOver Pro някакви филтри - прави ги така както ти ги е сметнало, а не да използваш само 2/3 от схемата. |
|
|
 |
ЕхСпомен Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 15:56 Заглавие: |
|
|
Сигурно усилвателя ти е с много силна обратна връзка ( най-вероятно е без разделителен кондензатор на изхода) и имаш голяма несиметрия в рамената му. Проблема е че излизането на постоянно напрежение на изхода, породено от тази несиметрия, се отработва от входния усилвател през обратната връзка с определена времеконстантна. Включването на този голям кондензатор в изхода на усилвателя (всъщност само след НЧдросела) променя изцяло параметрите на връзката, най-вече чрез промяната на екв. импеданс на изхода и при по-стръмна атака на звука ти го чуваш, сигурно, като че усилватекя е глътнал вода.
Извинявай,че аз ти писах само какво може да е , а не как да го оправиш. Качи малко честотата на срез и ще се оправи - например намали кондензатора на половина и вържи последователно на него едно съпротивление 2-3 ома, така бягаш и от някои резонанси.
Още един път извинявай - това дето ти го писах е за НЧ филтър, а сега прочетох че ти пишеш за средночестотен. Според мен много ниска честота си избрал, та това си е още в областта на басите |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 20:21 Заглавие: |
|
|
Отговарям поред:
Стойноста е по-голяма от обикновено защото 4естотата на срез която ми трябва е около350-400 Hz,а не 800-900 Hz.
Басовия говорител е отделно,не ми трябва на въпросния филтър бас.Трябва ми да свири от 400Hz нагоре.
Усилвателя е мостово свързване и няма разделителни кондензатори на изходите на рамената,също така не мога да променям обратните връзки.И не мога да избера по-висока 4естота ,защото се разваля самисъла на упражнението.Трябва малко да орежа баса,но не напълно.Нестава също да сложа филтър пред стъпалото,изобщо кофти ситоация
Никой ли не е имал такъв проблем???  |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 20:30 Заглавие: |
|
|
| Добре де, я даи схема на тоя филтър и каде какво си вързал за него. |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 20:30 Заглавие: |
|
|
Последния бех аз,сори!!!
Немога да я пльосна ,затова описвам:кондензатор последователно на говорителя и една бобина паралелно на говорителя(след кондензатора).Елементите които режат високите съм ги премахнал за да свири до края.Това е. _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
ЕхСпомен Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 9:02 Заглавие: |
|
|
Виж сега, понеже не мога да го чуя тоя усилвател как свири само от постовете ти предлагам следното:
1 Понеже в тоя режим дато го описваш ( с филтрите де ), усилвателя е малко по-нестабилен и склонен да се самовъзбужда на високи честоти, трябва да разбереш дали не го прави. Ако имаш апаратура ( най-лесно с осцилоскоп) го прегледай. Ако нямаш можеш с някои измислени методи ( напр. на слух - зв. картина става изведнъж "твърда и равна"; или пък вържи някакъв стрелкови уред през малък капацитет и т.н.) Ако е така филтрирай по висока честота където се сетиш - в захранващия блок,в предусилвателите, в драйверните стъпала ( при високи нива те основно внасят изкривявания), на изходите и т.н.
2 Премери дали има постоянна съставяща в/ху товара при по-високи нива (в тоя режим кондензатора от филтъра ти е като разделителен по пост ток м/ду двата усилвателя и се зарежда до стойността на тази разлика), като при рязка промяна на нивото нагоре и надолу през говорителите се вкарва допълнително нещо, нямащо нищо общо с това, което свири усилвателя (на слух - ниските честоти са "сплескани"). В този случай намали стойността на развързващия кондензатор на входа на всеки усилвател( той е на инвертиеащия вход, поледователно със съпротивление), той и без това ти е голям, щом не щеш ниските.
3 Малко вероятно е да ти е слаб захранващия блок, ама все пак премери к'во става с напрежението му като натовариш усилвателя.
Толкова от мен, за съжаление не разбирам повече.
Успех |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 19:35 Заглавие: re |
|
|
| Цитат: | Трябва малко да орежа баса,но не напълно.Нестава също да сложа филтър пред стъпалото,изобщо кофти ситоация
Никой ли не е имал такъв проблем???  |
Не спомена какви корекции и на колко места по пътя на сигнала имаш?
Да не търсиш "под вола теле"?
Последното се отнася за мощтността на усилвателя , и аз ще те посъветвам да погледнеш сигнала на осцилоскоп
Защо да не става с филтура преди стъпалото ?
За авто озвучаване ли става въпрос?  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|