|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Май 24, 2006 14:18 Заглавие: |
|
|
А пък ако не знаеш закона на Ома си ходи у дома  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 3:15 Заглавие: |
|
|
A стига бе учудвам се че все още има теми за светодиоди, и то се пише много по тях. Явно нещата не са толкова прости колкото изглеждат заради ВАХ на светодиодите, но досега метода с пробите не ми е изневерявал. Общо взето щом има резистор над 100 ом няма страшно дори и при един светодиод и 12 в, независимо от светодиода. А те интересно че държат и до над 200 мА, VQA13,23 - най-обикновените. Син светодиод с резистор 150 ом на 30 V не можа да изгори. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 11:52 Заглавие: |
|
|
| Всяко подаване на постоянен ток над 25 мА силно скъсява живота на светодиода,по три светодиода и един резистор последователно сложи,аз съм си направил фенер с 30 диода в десет друпи по 3 диода и един резистор,работи без промяна в силата вече 2 години.. |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 28, 2006 21:38 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Всяко подаване на постоянен ток над 25 мА силно скъсява живота на светодиода,по три светодиода и един резистор последователно сложи,аз съм си направил фенер с 30 диода в десет друпи по 3 диода и един резистор,работи без промяна в силата вече 2 години.. |
Мерси _________________ The Big Man |
|
|
 |
iso_83 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 16:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте, може би отдавна сте писали по темата, но тук сте говорили за неща близки до моя проблем и ако някой се отзове ,с конкретен отговор, ще съм му искрено благодарен, та проблемът ми е следния: (искам да сваржа 100 светодиода сини кам 12 волта по точно казано в кола ,имам известен опит ,но не с такава бройка ,значи сам сварзвал от1 до 5 бр. паралелно и слагам 1 резистор 100 ома последователно ,в тези случаи не сам имал проблеми до сега ,но един път опитах да сваржа кам 20 бр. по същия начин , но резистора грееше много сериозно и се отказах, сега пак искам да опитам, но не искам да горя светодиодите ,затова търся съвет, вярвам че има компетентни хора, които ще помогнат, благодаря предварително , също може да ми отговорите на имеила([email protected])  _________________ Прави каквото искаш, пък да става каквото ще. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|