Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със захранване на Switch-ове
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Сря Юни 07, 2006 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
valioman

вие можете ли да разработите схема с ПИК която да може да се пингва?????!!!!!

Мога и всеки който се занимава с микроконтролери може Smile
Дори мога и програмата за управлението да ти напиша Но дай на ЛС за да не пълним форума с глупости
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 07, 2006 14:02    Заглавие: Отговорете с цитат

dixonbg,

Ясен ми е проблема ти, т.к. доскоро работих в ИСП, сега работя за ИСП-та и правя захранвания.

По принцип най-евтиното решение е да се вгражда в самия суич схема, която при колебания на захранването да рестартира процесора. Предполагам говориш за Realtek чипсет?

Свържи се на ЛС ако те интересуват подробности.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2006 2:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
valioman

вие можете ли да разработите схема с ПИК която да може да се пингва?????!!!!!

http://neomontana.dir.bg/tinyip/index.html

ей такова нещо съм използвал .. (и аз работя в такава фирма ISP) цената му е 35лв без ДДС ..сетва се IP адрес, има опция пинг тайм аут рестарт като времето на тайм аута се задава допълнително .. примерно няма пинг до модула 5 мин и той рестартира определения пин (там съм вързал едно реле) за време което пак вие определяте , модула има и програмка WINTIC с която се настройва и управлява модула (примено може ръчно да се включват релета за неопределено време(със задържане ) а също така и само за рестарт (примерно 10 сек.). Общо взето устройството има много възможности (в комплект със Смарт суича може се направят много неща)то затова и е такава цената му, мисля че ако се направи с тясно определена цел подобно устройство ще е по - евтино .

ако някй се интересува ще постна снимки
ако пък измислите нещо със пик ... пишете тук ..

tropper преди време се интересувах от ДЦ-ДЦ захранвания ... та използваме едни ANG .. не знам кой ги прави и дали не си ти ... аз и някаква схемичка бях им направил (обади се ако те интересува) иначе бих се радвал да споделиш нещо по добро и надеждно ако произвеждаш да обсъдим темата . иначе относно захранванията от poebg.com ще кажа че горят мноо яко ама в прекия смисъл на думата .. като се прецакат просто се разтапят от греене Exclamation
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2006 7:35    Заглавие: Отговорете с цитат

При нашия доставчик се обаждат по телефона на клиента в който е адаптера и той рестартира.
А доколкото разбирам се получава понякога спад на захр. напрежение на суича което не го спира а само нарушава нормалната му работа. Мисля че устройство с реле ще върши работа. Суича се захранва например на 12 волта и релето трябва да се направи така че при спад например 10 волта да изключва захранването. Абе едно реленце за 1-2 Волта и един ценер (10-12 V) последователно на бобинката му няма ли да свършат работа. Това може да се монтира до адаптера и сичко ок. 2 чарка устройство. Въпроса е релето да изключва като спадне напрежението под минималното за нормална работа на суича.Така че вероятно ще стане след доста проби и подбор на подходящи релета и ценери и може би и адаптери.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2006 8:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще ме карате да търся схемата, която ми защитава колоните от усилвателя /от право напрежение/. К'ви микроконтролери к'ви совалки?
Схемата има 2 свойства: При каквото и да е по дължина във времето отпадане на напрежението изключва релето, а след това го включва със забавяне около 3 секунди, т.е. ако примигне напрежението релето ще се изключи и след три /или колкото си искаш/ секунди ще се включи пак Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dixonbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2006 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Спрях се на няколко идеи за тест когато намеря време тази седмица:
1) явно вече има 22 000 uF кондензатори в малък корпус на ниски цени Smile преди 8 години не помня да е имало на пазара
2) реле или по точно реле с ценер, което много ме очарова като идея

предложиха ми разработка с микроконтролер и реле. ако не успея да намеря алтернатива може и това да се ползва.

bobykafe, моля те я намери тази схемичка! please Crying or Very sad

slav4o.com, захранване у клиент е много несериозно! ами ако клиента си отиде на село и забие или изгори устройството у тях ? после всички които зависят от това устройство да го... но идеята с ценера е супер, стига само релето бързо да изключи и бавно да включва.

sheki, пазаруваме от неомонтана и digital solutions от години и сме им пробвали всичко... пинг тайм аут рестарт става, но е скъпо

в момента се бориме с проблема и сме намерили решения, но проблема аз го обясних така както аз го разбирам и е възможно да греша.

други колеги ми обясниха, че ако в лан се стартират едновременно суичовете често при обмяната на мак адресите забиват. поне така си обясняват (при пускане на линия) забиването на суичове при захранване с ток по кабел, ако захранванията са без забавен старт.

моето обяснение е че при ниски напражения и малко ток суичовете си забиват, защото не могат да поддържат нормална работа на чипа. т.е. при стартиране на трасе с ток по кабел докато се заредят кондензаторите по трасето, напражението е ниско и постепенно се увеличава и това кара да забиват суичовете.

ако аз не съм прав, това означава, че и при "премигване" суичовете си забиват след едновременен рестарт по време на обмен на мак адресите (а не защото не успяват да се рестартират).

Вие как мислите? Каква е същноста на проблема?

Благодаря ви за отговорите!
Дидо
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2006 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм заинтересуван от тази схема с релето и ценера.Това с забиването на суичовете съм съгласен горе долу с колегата който е писал погоре но според мен има и една друга причина .Забиват когато не е добре разчетена мрежата,сиреч разтоянието м/у захранването и последният суич и сечението на проводника /закон на ОМ/ Когато си сметнахме добре всичко забиването почти престана/когато дефектира някой суич/ си забива, и за това си мисля ,че при тези случаи това с релето и ценера ще свърши отлична работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2006 15:36    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
К'ви микроконтролери к'ви совалки?

Ами то така като броим мухите по тавана всичко изглежда елементарно Laughing Но пък за това хората неуморно работят по този огромен проблем ето може да хвърлите едно око
http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/91081A.pdf

http://www.elecdesign.com/Articles/Index.cfm?AD=1&ArticleID=6284

http://sound.westhost.com/project39.htm
Да разясня по въпроса за защити на колони на усилвател. Целта е да се забави включването им след пускане на усилвателя. Общо взето схемите са с времезадаващи кондензатори и ако изобщо е възможно да се настроят за детектиране на кратки пикове в захранването то ако сменим товара параметрите ще се променят. Сигурно може да се направят една две бройки за точно определен суич ама човека пише че иска 300 бройки а и с тези времеопределящи кондензатори какво правим като поостареят/ намокрят/ прегреят (защото такива са условията в близост до суичове)
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2006 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Общо взето схемите са с времезадаващи кондензатори и ако изобщо е възможно да се настроят за детектиране на кратки пикове в захранването то ако сменим товара параметрите ще се променят. Сигурно може да се направят една две бройки за точно определен суич ама човека пише че иска 300 бройки а и с тези времеопределящи кондензатори какво правим като поостареят/ намокрят/ прегреят (защото такива са условията в близост до суичове)

Признавам си, че не разгледах линковете.
Но това
http://neomontana.dir.bg/kit75.htm
е точно за това Laughing
И цената е хубава... а ако поръчаш 300 бройки, най- вероятно ще се навият да ти направят отстъпка още, понеже на теб не ти трябват R1,R4,R5,C1,C2,D3,D4,T1
Anonymous написа:
Да разясня по въпроса за защити на колони на усилвател. Целта е да се забави включването им след пускане на усилвателя.

Не само приятелю.... Познай за какво са елементите, които изброих Idea
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Юни 09, 2006 5:26    Заглавие: Отговорете с цитат

dixonbg сега си мисля то при включване на захранването, например си включил адаптера в суича и после включваш адаптера в контакта то напрежението пак не става изведнъж 12 в а постепенно(макар и много бързо) се повишава а тогава няма забиване на суича ? Най добре е да тестваш със регулируем токоизправител как се държи суча. А при токов удар може да възникват смущения и пикове по захванването и не само това а ми и компютрите може да са причина за забиването. А тука във В.Търново маги така са направили - адаптерите са в някои от клиентите. Ако го няма клиента и суича е забил то може да се рестартира като се иде на покрива и от там се изключи и включи за малко кабела.

Интересно ако някой некадърник горе направи късо и адаптера долу се подпали от късото какво става оттам нататък кой е виновен че изгоря къщата... но засега такъв случай не знам да има.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети