Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Още един тъп въпрос
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 15, 2005 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Само че няма резистор аз говоря точно за Ube т.е. напрежение между базата и емитера в права посока Exclamation . Но както и да е аз се справих с проблема който имах. Между другото Ube се оказа че е макс 1 V.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Chef
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 2:13    Заглавие: За Шишков Отговорете с цитат

Здравейте. Аз съм учил ЕППЕ при един доцент (няма да му казвам името), който ни каза да се пазим от книгите на Шишков, защото там пишело невероятни глупости. Дали е така - не знам със сигурност. Просто ви предавам думите му.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 10:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Според моите наблюдения има много "качествени" даскали по училищата и вузовете.Затова трябва да се четата много книги и истината да се търси по средата.Напрежението БЕ е много различно за различните типове транзистори.Например в базата на така познатия ни транзистор BU508 се подават импулси с големина 4-5 волта защото трябва да протече ток ампер и нещо,за да се насити ЕК максимално и да стане качествен ключ.Високочестотните "меза" транзистори работят в усилвателен режим при 650-750 миливолта,а "звуковите" при 450-550 миливолта.Има и още по интересни транзистори,но нямам време да разказвам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Zdrav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Атанас Шишков е доста уважаван човек. Може би твоя доцент е имал в предвид нивото на което той пише. Шишков пише на по-достъпен език за начинаещите, защото ако започнеш от формулите и теорията в университета може да си останеш само с тях.
Вземи и прочети някое книжле на Шишков и ще видиш че не е толкова "опасен".
Едно допълнение. Имам впредвид старите му книги от едно време.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети