Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Kak se programira CHIP?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 18:36    Заглавие: :) Отговорете с цитат

тоя па Wink
в производителите на дънни платки качват BIOS-ите в сайтовете си
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 9:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako znam za kyv processor mi govorite 6te6e da e mnogo hubavo. Vse pak sym nov vi kazah Smile
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Ako znam za kyv processor mi govorite 6te6e da e mnogo hubavo. Vse pak sym nov vi kazah Smile

Няма ли да стане много по бързо и по лесно ако например......формулираш въпроса си да речем....така :
"Здравейте , нямам никакъв опит но имам желание да си напарвя ефект "бягаща светлина ".Искам да е с процесор и да може да се регулира скороста и посоката , а ако е възможно и вида на "бягащата светлина " линия или петно.Спрял съм се на процесор PIC16C54.Може ли някой да ми даде насока , линк или документация за да мога да се справя с проблема си.Благодаря предварително"
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 10:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Noel, човека вече каза че се е спрял на Intel и имал програмата на асемблер, така че зарежи ги тия пикове.
човече, сега ти трябва компилатор на асемблелския код или човек който да ти го компилира в шеснайсетичен.
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Дадох само примен текст.Съдържанието може да се мени както е угодно на този който пита SmileSmile Все пак когато се формулира както трябва нещата стават по бързо и по лесно SmileSmileSmile
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 11:02    Заглавие: :) Отговорете с цитат

да прав си Very Happy
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 13:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Изтегли си Batronix - продукта е насочен към 8051 съвместими процесори , има компилатор , симулатор и подържа програматори за едночиповите микроконтролери на ATMEL ( схемите на програматорите ги има на страницата www.batronix.com ) . Ако не намериш крак пиши и ще ти пратя . Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 20:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Че съм нов - нов съм. Ама явно и не знам как да питам Smile.

Значи, префурмолирам си въпроса.

Искам да направя ефекта бягащи светлини, но самата смяна на светещия диод да не се упралява от компютъра, а от PIC. Не знам още какъв точно PIC, защото не съм си купил и освен това нямам предсвата какъв ми трябва. Относно програмирането, по добре дайте някакъв самоучител.
Върнете се в началото
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 22:02    Заглавие: съветвам те да започнеш с PIC16F84 Отговорете с цитат

има flash памет и достатъчно входове/изходи
виж в www.microchip.com
успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети